Duizenden1dag: Fifteen Amsterdam

dinsdag 24 juli 2012

Fifteen AmsterdamWoensdag waren Maarten en ik allebei vrij en besloten we bij Fifteen van Jamie Oliver te gaan eten. Fifteen leidt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot kok, gastheer of gastvrouw. Dat concept spreekt me erg aan.
We werden keurig ontvangen en door een meisje naar onze plaats gebracht. Zenuwachtig vertelde dat ze vandaag voor het eerst hoofd drank was (maar niet in onze wijk). Ze vertelde dat de icetea die Maarten bestelde wel zonder uh... suiker was. Prima natuurlijk, alleen bleek het te gaan om koolzuurvrije icetea. Wel schattig dat ze wel onthouden had dat ze mensen  moest vertellen dat er iets met de icetea was, maar niet meer wist wat.
De inrichting vind ik er mooi, Het is een grote ruimte, maar niet kantine-achtig. Er hangen grote kroonluchters met een lampenkap eromheen, de muren zijn bekleed met graffitti en er staan diverse soorten stoelen.De kaart staat op een placemat vermeld. Er is genoeg keus en er wordt gewerkt met groenten uit "eigen" tuin. De medewerkers van Fifteen werken nl een dag in de week in de tuin van boerderij Lindenhoff zodat ze weten waar de groenten vandaan komen en wat er allemaal gebeurt voordat de groenten in de keken van Fifteen belanden. Leuk!
Vooraf kregen we een stukje toast met een halfzongedroogd tomaatje en heerlijke fijngesraspte Parmezaanse kaas. Ik vond de presentatie op de krant niet geweldig. Het had van mij wel zonder op het bordje mogen liggen.


Daarna aten we ravioli met eidooier, aardappel en truffel en gnocchi met gestoofde Kamperlam. De ravioli was wat aan de stevige kant en de truffel was duidelijk zichtbaar aanwezig, maar proefde je eigenlijk niet. De saus was wel erg lekker.


De gnocchi was werkelijk overheerlijk. Het vlees was supermals, de saus heerlijk en de gnocchi was ook ontzettend lekker. Dat wil ik zeker binnenkort ook eens zelf maken.


Erbij aten we een salade waarvan de dressing nog wel iets beter door de sla vermengd had mogen worden, maar die wel erg lekker was.


Update: restaurant Fifteen is inmiddels gesloten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...