Duizenden1dag: Zomerse lunch bij Dijkers in Haarlem

woensdag 1 augustus 2012

Zomerse lunch bij Dijkers in Haarlem

Van mijn schoonouders kregen we een bon van de Hema voor een zomerse lunch, te besteden in het hele land op diverse plaatsen. Omdat wij vandaag onze inentingen voor Java en Bali gingen halen, besloten we dat te combineren met de lunch bij Dijkers, waar we nog niet eerder geweest waren. Het is een gezellig ingerichte zaak, met een terras en als je iets verder doorloopt  blijkt dat de zaak een stuk groter is dan in eerste instantie lijkt.De lunch bestond uit een soep, een broodje en een taartpunt.


De kaart zag er goed uit en we besloten te beginnen met soto ajam, de soep van de dag. De soep was erg lekker, knapperige tauge, rijst, eitje en veel kip. De kip was een beetje aan de taaie kant, maar verder was het heerlijk.


Daarna volgde een club sandwich met curry-kip, sla, tomaat en koriandermayonaise en oerbrood met rivierkreeftjes, tuinkers en basilicummayonaise. Allebei superlekker. De sandwich was lichtgetoast, de kip erg smaakvol en de rivierkreeftjes waren ook lekker stevig en goed van smaak.Daarna kregen onze inmiddels toch vrij volle magen nog een enorme punt huisgemaakte appeltaart te verwerken, die zo lekker was dat we er bijna niets van hebben laten liggen. Het is inmiddels uren later, maar ik denk niet dat we vandaag nog trek krijgen.


Bij het kopje espresso machiato lag ook nog eens een echt koekje. En als er dan nog van die leuke suikerklontjes in een weckpot zitten heb je mij in je zak. Een aanrader, deze Dijkers.Restaurant dijkers
Warmoesstraat 5-7
2011 HN Haarlem

023-5511564


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...