Duizenden1dag: 't Brouwerskolkje in Overveen

donderdag 6 september 2012

't Brouwerskolkje in OverveenOmdat het onze eerste vakantiedag was, besloten we uit eten te gaan. We hadden een groupon voor 't Brouwerskolkje in het Brouwerskolkpark in Overveen. Tot de 16e eeuw werd voor het brouwen van bier het water uit de grachten gebruikt. De grachten zijn door het Spaarne en het IJ verbonden met de zee. Het water in de grachten werd helaas steeds meer vervuild en was daardoor niet meer geschikt om bier mee te brouwen.Vanaf de 17e eeuw is een kanaal gegraven van de duinen naar de stad. Het water werd getransporteerd in vaten en schepen. De locatie waar het water weg werd gehaald heet het Brouwerskolkje. Het kanaal er naartoe bestaat nog steeds, het is de brouwersvaart. (bron: website Brouwerskolkje)
Op een prachtige plek in het groen is deze bistro een aangename verrassing. De inrichting is gezellig met een haard en houten tafels en stoelen en passende kroonluchters. Minpuntje vond ik dat de stoelen niet lekker zitten en de tafels wat plakkerig zijn (zonder dat ze vies zijn).


Het personeel was uitermate vriendelijk; er werd niet om de haverklap gevraagd of we nog iets wilden drinken, het eten werd vlot naar de tafel gebracht en was ook nog eens erg lekker. We kregen een aangepaste grouponkaart (dit had best bij aankoop vermeld mogen worden; nu werd verwezen naar de gewone menukaart op basis waarvan ik de bon heb gekocht), maar gelukkig stonden daar precies de gerechten op die wij graag wilden eten. Wij hebben geen brood vooraf besteld omdat we dat met 3 gangen te veel vinden, maar wat we langs zagen komen zag er wel fantastisch uit.


We begonnen met een bonbon van gerookte zalm, gevuld met Hollandse garnalen en een tartaartje van tonijn, komkommer en zoetzuur en wasabimayonaise. Niets op aan te merken, gewoon heel erg lekker met smaken die mooi bij elkaar pasten.


Daarna kreeg Maarten de tournedos met gewokte groenten, hashbrowns en kalfsjus en ik zeebaarsfilet met risotto van noordzeekrab, groenten en kappertjes beurre blanc. Mijn gerecht was heerlijk, lekkere zachte zeebaars met en mooie risotto en lekkere knapperige groenten. Maarten was iets minder enthousiast omdat hij de hashbrowns wat vlak van smaak vond en de tournedos iets te rauw, maar wel supermals.De hangop die Maarten als dessert had was erg lekker; het chocoladedessert van Martine niet bijzonder. De sinaasappelcreme op de chocolademousse was uitgesproken droog en heb ik laten liggen.Al met al hebben we lekker gegeten en is 't Brouwerskolkje een aanrader.


Brouwerskolkje Eten & drinken

Brouwerskolkweg 5
2051 ED Overveen
T. 023 5219134
E. info@restaurantbrouwerskolkje.n


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...