Duizenden1dag: Bandung Java:Hilton hotel en Foodcourt Pascal Hypersquare

woensdag 3 oktober 2012

Bandung Java:Hilton hotel en Foodcourt Pascal Hypersquare

De afgelopen 3 weken hebben wij doorgebracht op Java, Gilli Air en Bali, waar we een heerlijke vakantie gehad hebben. Uiteraard hebben we daar interessante dingen op eetgebied gezien en geproefd. Zo deden wij een culinary toer, aten we kippenhersenen, bezochten we een koekjesfabriek, aten we vis op het stand van Jimbaran en zagen we schokkende keukens. Maar vooral hebben we de meeste dagen erg lekker gegeten.
De eerste 2 dagen brachten we door in Bandung op Java. Daar logeerden we heel luxe in het Hilton hotel om even lekker bij te komen van de reis. Het hotel was niet zo sfeervol, maar de kamer was uitstekend met 2 heerlijke, heel grote bedden, de badkamer super en er was een prachtig zwembad. Uiteraard had ik me enorm verheugd op het ontbijtbuffet, want daar had ik vrij hoge verwachtingen van. Die verwachtingen kwamen gelukkig uit. Het was mijn leukste ontbijtbuffet ever. Een enorme overdaad aan keus in warme gerechten, yoghurt met allerlei extra's, toetjes, toast, luxe broodjes, allerlei beleg, fruit, broodpudding, pancakes, wafels met allerlei beleg en ga zo maar door. Daarbij dronk Maarten heerlijke cappucino en ik kreeg erg lekkere groene thee. Het personeel was uitermate vriendelijk en behulpzaam en deed ons nog wat tips aan de hand over Bandung en het eten. Een van de obers kwam ons een bordje brengen met een selectie van wat mie en rijstgerechten, want die moesten we toch zeker geproefd hebben. Erg leuk. Daar hebben we de eerste ochtend zeker 2 uur gezeten. Lekker langzaam wakker worden en genieten van al dat lekkere eten. De volgende ochtend moesten we een trein halen en waren we dus beduidend sneller klaar.Na een middag door het ontzettend drukke Bandung gezworven te hebben (oversteken kon alleen met een verkeersregelaar van het hotel) aten we 's avonds heerlijk bij het openlucht foodcourt Pascal Hypersquare (Jl. Pasirkaliki (Jl. Pasirkaliki)Bandung). Zo'n foodcourt is ook vaak te vinden in een warenhuis en bestaat uit een verzameling piepkleine restaurantjes, eigenlijk meer kraampjes, waar je een bestelling doet en dan bij een centrale kassa betaald. Je bestelling wordt vervolgens aan je tafeltje gebracht. Ze zijn vaak wat kantine-achtig, maar deze foodcourt was ontzettend mooi en heel sfeervol. We aten er heerlijke gebakken rijst en fantastische mie.

De volgende dag zijn we er nog een keer gaan eten en toen aten we steamboat, een soort chinese fondue met een krachtige visbouillon en een vulling van visballetjes (niet allemaal even smaakvol) en wat zeevruchten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...