Duizenden1dag: Markten in Singapore, Java en Bali

vrijdag 12 oktober 2012

Markten in Singapore, Java en Bali

De eerste markt die we bezochten was in Singapore. We hadden een aantal uren tussen de vluchten naar Singapore en Bandung (Java)en na een papier ingevuld te hebben als bewijs dat we ook weer terug zouden komen, mochten we het vliegveld af waar we de trein namen naar Chinatown. Daar hebben we niet zoveel kunnen zien omdat het zondagochtend vroeg was, maar we vonden wel een lokale markt. Altijd leuk. De mensen waren niet zo vriendelijk (of spraken geen engels), want ik kreeg geen antwoord als ik wat vroeg over de producten die er lagen.
De leukste ervaring hadden we op de markt in Yogyakarta, waar we iemand vroegen waar we op de immens grote markt de kruiden konden vinden, omdat ik vanille wilde kopen. Er werd een man bijgehaald die engels sprak en die heeft ons in vogelvlucht de hele voedingsafdeling van de markt laten zien. Erg leuk, omdat ik altijd graag het liefst alles zie en Maarten het na een aantal gangen wel gehad heeft. Nu liepen we in elk geval alleen over de interessante gedeeltes van de markt. De man vertelde van alles wat het was, maar vond het helemaal leuk als hij me iets liet zien of ruiken en ik dan wist wat het was. En hij stond er van te kijken hoe vaak ik dat wist :-). We vertrokken van de markt met een geurend bundeltje vanille.

De vismarkt in Jimbaran was ook te gek. Naast (en in) de markt lagen de vissersboten waarvan de vis nog uitgeladen werd. Blokken ijs werden afgeschaafd om de vis koel te houden en de sfeer was zeer vriendelijk.2 opmerkingen:

  1. Van je foto's krijg ik heimwee naar Bali. Ik ben er nu drie keer geweest en wil er nog eens heen. Wat een sfeer en wat een super vriendelijke mensen. Ben je niet ziek geworden daar? Ik begreep uit je verhalen dat je bij stalletjes hebt gegeten. En wat is de omgeving van Ubud mooi hè, met al die schitterende sawa's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, niet echt ziek. Wel moest ik natuurlijk precies op het moment dat ik een uur de grote Carrefour in mocht (Maarten houdt niet van supermarkten, dus daar maken we altijd afspraken over)om de 10 minuten naar de wc. Toen heeft Maarten ter plekke immodium gekocht en heb ik zonder echte problemen kunnen shoppen. Maar ik ben eigenlijk maar 1 dag niet lekker geweest. We hebben ook niet zomaar overal gegeten hoor, maar zeker wel een risico'tje genomen hier en daar :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...