Duizenden1dag: Pompoencake

woensdag 7 november 2012

Pompoencake



Dit jaar hadden we een enorm goede pompoenoogst. Grote reuzen en knaloranje kleintjes. Ik dacht altijd dat ik niet van pompoen hield, maar daar is dit jaar verandering in gekomen. We aten geroosterde pompoen, pompoenpuree en pompoencake. En het bleek allemaal even lekker.

Pompoencake


Ingrediënten

  • 150 gram gare pompoen (in blokjes of als puree)
  • 3 eieren
  • 150 gram fijne suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 0,75 ml olie
  • boter om in te vetten
  • paneermeel om de bakvorm mee te bestrooien

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm (24 cm) in met wat boter en strooi er wat paneermeel over.
Klop de eieren met de suiker totdat de suiker opgelost is en het geheel een crème is geworden. Voeg de pompoen toe en roer goed door. Zeef het zelfrijzend bakmeel, kaneel, zout en nootmuskaat en meng het door de crème. Roer er daarna de olie door.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake onderin de oven ongeveer 50 minuten.

Je kunt er nog 50 gram rozijnen doorheen doen, even door de bloem halen en toevoegen met de olie.
Ik maakte de dubbele hoeveelheid en maakte 2 aluminium vormen van 22 cm en 2 kleine cakevormpjes.

Ik gebruikte puree omdat ik denk dat dat lekkerder is dan blokjes. De pompoen kun je in blokjes 10 minuten koken om ze gaar te krijgen. Dan kun je ze een beetje fijndrukken met een lepel om er puree van te maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...