Duizenden1dag: Kerrie van Midden-Java

maandag 17 december 2012

Kerrie van Midden-Java

Dit vleesgerecht heeft natuurlijk niets met Kerstmis te maken, maar omdat ik met kerst de familie een Oosterse rijsttafel voor ga zetten wordt het ineens toch een kerstmaaltijd. Om de dagen voor kerst niet te hoeven heksen, ben ik nu al bezig met voorbereiden en uitproberen. Er zit al heerlijke satesaus in de vriezer en ook de ketjap kip is al klaar (al maakte ik die deze keer met stukjes kippendij; makkelijker in een grote hoeveelheid te maken dan kippenpootjes). Ook deze kerrie van Midden-Java is na de proef van vandaag geschikt gebleken als onderdeel van de rijsttafel.




Kerrie van Midden-Java


Ingrediƫnten

  • 1/2 kilo rundvlees
  • 1/4 blok santen
  • 3/4 liter water
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels gesnipperde uien
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepels koenjit
  • 1 spriet sereh
  • zout
Wrijf uien, knoflook, sambal en kruiden met elkaar tot een brij. Braad dit mengsel in de olie. Snijd het vlees in grove stukken en braad het even mee. Voeg er het water bij, het blokje santen en de sereh. Laat het gerecht stoven tot het vlees gaar is en het vocht tot ongeveer de helft is verdampt.

Erbij aten we zilvervliesrijst met gebakken prei, kastanjechampignons, ontbijtspek en wat ketjap.

Bron: Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...