Duizenden1dag: Koken met zakjes en pakjes

zaterdag 22 december 2012

Koken met zakjes en pakjesDaar ben ik dus niet van; koken met pakjes en zakjes. Ik maak het liever lekker zelluf. Maar toen ik door de Amazing Oriental liep zag ik een zakje waar ik toch nieuwsgierig naar werd. Het is jammer dat je het op de foto niet goed kunt zien, maar hier zitten geen toevoegingen in. En aangezien ik een behoorlijk drukke dag had en 's avonds simpel en snel wilde eten, besloot ik deze soep een kans te geven. In het pakket zaten een zakje kruiden, gebakken uitjes, een mix van sliertjes soe oen (vermicelli gemaakt van mungbonen) en aardappelfrietjes en een bakje pittige ketjapsaus. Ik kocht nog wat paksoi en nam wat garnalen uit de vriezer en daarmee hadden we inderdaad binnen een paar minuten een maaltijd op tafel. Het was een kwestie van water koken, langzaam de kruiden er doorheen roeren, garnalen erbij en daarna de bouillon in de kommen. In de kommen had ik van te voren de gesneden paksoi gedaan.
En dan is natuurlijk de vraag of het lekker was. Tsja, als noodmaaltijd is het niet verkeerd, maar zelfgemaakt wint het ook hier weer. De ketjapsaus gaf de bouillon nog een beetje meer pit, de soe oen werd erg blubberig en de soep was aan de zoute kant. Ik zal het niet nog een keer kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...