Duizenden1dag: Noodlesoepen, bierwafels en verkoudheid

zondag 9 december 2012

Noodlesoepen, bierwafels en verkoudheid

Door een nogal hardnekkige verkoudheid in combinatie met druk op het werk is het bloggen er een beetje bij ingeschoten. Er werd wel gekookt, maar veel maaltijden die ik wel vaker maak en niet zo interessant zijn om over te bloggen.Toch probeerde ik ook wat nieuwe dingen. Ik heb inmiddels een lange lijst met recepten die ik nog wil proberen. Veel daarvan komen bij andere bloggers vandaan en om die recepten steeds op mijn blog te zetten vind ik al te gemakkelijk. Toch zitten daar natuurlijk heel veel succesjes tussen. Daarom deze keer toch een paar van die recepten, maar dan alleen de link naar de betreffende blog.


Ik maakte de noodlesoep met hoisin varkensvlees van in my Red Kitchen, maar paste hem wat aan door gedroogde noodles te gebruiken, tauge en minipaksoy ipv bosuitjes en chinese kool en een restje gekookt ei ipv gebakken.De pequinpepers kon ik niet vinden en heb ik vervangen door gewone gedroogde chilipepers. De soep was hier groot succes en zal dan ook vaker in diverse variaties op tafel gaan komen. Later maakte ik ook nog een aangepaste pinda noodlesoep met kip. Ik schoot wat uit met de sesamzaadjes, maar ik vond deze soep ook weer erg lekker.Ook maakte ik ivm de verkoudheid het anti-griep-wonder van I am Cooking with Love. Ik paste het aan door veel meer kaneel te gebruiken omdat ik niet zo van honing hou.


De wafels van allrecipes.nl werden wel erg mooi, maar ik vond ze qua smaak niet zo heel interessant.

                                            

Als probeersel voor kerst maakte ik mijn pittig-zoete-borrelhapjes met ontbeende kippedij. Zeker net zo lekker en makkelijk in grotere hoeveelheden te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...