Duizenden1dag: Rendang van eieren (Padang)

dinsdag 25 december 2012

Rendang van eieren (Padang)

Deze eieren zijn onderdeel van onze Indonische kerst rijsttafel. Die rijsttafel bestaat uit nasi, witte rijst, kerrie van Midden-Javababi ketjappittig zoete ketjap kip (van kippendij ipv borrelhapjes), pindasaus  (Thais ja), Oosterse salade, aangevuld met augurkjes, komkommer, sambal, gebakken uitjes, kroepoek, emping en seroendeng.




Rendang van eieren (Padang)


Ingrediƫnten voor 10 eieren

  • 10 hardgekookte eieren
  • 1/4 blok santen met 2 dl water
  • 1/2 liter water of bouillon (ik vond dat erg veel en heb 2,5 dl genomen)
  • 2 eetlepels gesnipperde ui
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 spriet sereh

Kook de santen met water, ui, knoflook, sambal, laos, koenjit, gemberpoeder en sereh op tot er olie uitkomt. Dat moment heb ik niet gevonden; ik heb de eieren erbij gedaan toen ik vond dat het mengsel de goede dikte had.
Prik de gepelde eieren met een sateprikker in zodat de kruiderijen er goed in kunnen doordringen. Stoof de eieren in het sausje van santen en kruiden net zo lang onder nu en dan voorzichtig omscheppen tot een groot deel van de saus verdampt is en zich een dikke brij heeft gevormd.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...