Duizenden1dag: Salade met oosterse dressing

donderdag 27 december 2012

Salade met oosterse dressing

Zowel eerste als tweede kerstdag maakte ik een salade. De dressing was hetzelfde, de salades verschilden.
Eerste kerstdag werd het een salade van fijngeraspte zwarte en oranje wortel, gemengd met geblancheerde tauge en wat gebakken uien met gepelde meegebakken (diepvries)gamba's en een scheutje oestersaus.
De tweede dag had ik geen tijd voor de garnaal en maakte ik de salade van rucola, grofgeraspte zwarte en oranje wortel, geblancheerde taugĆ© en een flinke hand geraspte pinda's. Deze laatste versie vond ik het lekkerst. De zwarte wortels vond ik bij de Turk. Erg leuk en lekker. Van de eerste dag heb ik een slechte foto, van de tweede dag geen foto.Oosterse dressing


IngrediĆ«nten 

  • 4 eetlepels limoen/citroen
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 dl lauw water
  • 2 eetlepels fijngehakte ongezouten pinda's
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 1 fijngehakte knoflookteen


Goed mengen, even de smaken in laten trekken en klaar ben je.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...