Duizenden1dag: Spinazie-amandelsoep

maandag 31 december 2012

Spinazie-amandelsoep





Erg lekker soepje. De hoeveelheid was volgens het recept voor 4 personen. Wij haalden er maar 2 borden uit en dat was genoeg als hoofdgerecht. Deze soep is ook erg leuk in een glaasjes te serveren en dan is het wel genoeg voor 4 personen.

Spinazie-amandelsoep


Ingrediƫnten

  • 500 gram spinazie
  • 600 ml groentebouillon
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en zwarte peper


Doe de spinazie met de bouillon in een grote pan, waarbij je enkele blaadjes achterhoudt voor de garnering. Breng aan de kook, temper dan het vuur en laat 5 minuten zachtjes koken. Meng er de gemalen amandelen door en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

Doe de soep in een foodprocessor en meng tot een gladde puree, of gebruik een staafmixer. Voeg de slagroom toe, doe de soep terug in de pan en warm op laag vuur weer op. Laat de soep niet koken. Bestrooi voor het serveren met de Parmezaanse kaas en een beetje zwarte peper en garneer met de achtergehouden spinaziebladen. De amandelen geven de soep niet alleen een verrukkelijke smaak, maar zorgen er ook voor dat wat dikker wordt. De soep is zowel warm als koud lekker, vooral als je verse bouillon gebruikt.

Bron: Ik kook: vegetarisch

2 opmerkingen:

  1. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Jij ook bedankt en uiteraard een heel mooi 2013 gewenst!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...