Duizenden1dag: Drijvende markt van Damnoen Saduak en Maeklong Railway Market in Thailand

zondag 13 januari 2013

Drijvende markt van Damnoen Saduak en Maeklong Railway Market in Thailand

De 2 meest bijzondere markten waar ik ooit geweest ben zijn de drijvende markt van Damnoen Saduak en de markt van Maeklong (officiele naam:  Samut Songkhram) in Thailand (reisverslag).


Drijvende markt van Damnoen SaduakIn Damnoen Saduak hadden we overnacht om zo vroeg mogelijk op de markt te kunnen zijn. Achteraf hadden we wel iets later kunnen gaan, want nu waren we zo vroeg dat de markt nog niet eens op gang was. Maar ook al bleek de markt enorm toeristisch, het was toch wel heel bijzonder om alle drijvende eetkraampjes voorbij te zien komen. Vanuit de bootjes werden volledige maaltijden geserveerd. De vaartocht duurde een uurtje en toen hadden we het ook wel gezien.De markt is open van 7 uur tot 11 uur 's morgens.Deze markt ligt zo'n 100 km van Bangkok vandaan, maar er zijn meer drijvende markten, ook dichterbij Bangkok, bijv. de Taling Chan markt in de wijk Thonburi (za en zo van 9.00 - 16.00 uur).


Maeklong Railway MarketVanuit Damnoen Saduak gingen we met de bus naar Samut Songkhram. We zouden dan met de trein verder naar Bangkok gaan. Pas toen we tegen de markt aanliepen had ik in de gaten dat hier de bekende Railway Market was. We moesten best lang wachten op de trein en mochten onze rugzakken in het kantoortje van het station zetten, dus we hebben op ons gemak over de markt kunnen lopen. Wat een bezienswaardigheid. Alle koopwaar ligt vlak naast (of op) de rails uitgestald. En het is nog een behoorlijk grote markt ook. Op het moment dat er een trein aankomt begint het spektakel. Zodra het signaal gaat dat de trein in aantocht is gaan de kooplui alvast hun waar voor een deel verplaatsen. Pas als de trein heel dichtbij is klapt iedereen zijn luifeltje in en direct na de trein wordt alles weer uitgeklapt en uuitgestald. Je weet echt niet wat je ziet. En dat gebeurt 7 dagen per week 8 keer per dag alsof het de normaalste zaak van de wereld is (wat het voor hen natuurlijk ook is). Direct nadat de trein voorbij is, lijkt het net of er niets is gebeurd. Het leuke is dat wij dit hele proces daarna ook nog een keer vanuit de trein hebben kunnen zien. Dan zie je nog eens hoe snel het allemaal gaat (filmpje onderaan).
                                       


(erg mooie foto's van deze markt kun je hier vinden)

Als je vanaf deze markt met de trein naar Bangkok wil, moet je overstappen. We konden ook alleen maar een kaartje kopen tot het overstappunt. Tijdens de overstap gingen we met een pontje de rivier over. Aan de andere kant van rivier moesten we de volgende trein nemen. Daar was alleen geen station te bekennen. Wel weer een hele grote markt. Uiteindelijk na veel verwarring vonden we midden in deze markt een trein (station hebben we nooit gezien) en die ging naar Bangkok. We konden in de trein een kaartje kopen en de rust keerde weer terug. Al met al een heel erg leuke en avontuurlijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...