Duizenden1dag: Gembercake met verse gember

zaterdag 19 januari 2013

Gembercake met verse gember


Ingrediƫnten

  • 150 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel stroop
  • 3 eetlepels golden syrup
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ¼ theelepel versgeraspte gember
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 250 ml volle melk
  • 2 grote eieren
  • 300 gram patentbloem
  • 1 theelepel zuiveringszout, opgelost in 2 eetlepels warm water
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter in een steelpan, roer de kaneel en het gemberpoeder erdoor; verwarm alles enkele minuten en roer dan de stroop, golden syrop, suiker en geraspte gember erdoor.Laat alles smelten.

Meng in een kom de melk met de eieren en roer dit mengsel door het gesmolten botermengsel.

Doe de bloem in een andere kom; schenk het botermengsel en het opgeloste zuiveringszout erover en meng alles met een garde.

Vet een grote cakevorm in en bak de cake in 45 minuten gaar. Laat de cake op een metalen rooster volledig afkoelen alvorens ze in plakken te snijden.

De cake was lekker kruidig, maar ik proefde geen gember. 

Bron: Tana Ramsay's familiekeuken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...