Duizenden1dag: Kleverige kippenpootjes voor het foodblogevent

woensdag 16 januari 2013

Kleverige kippenpootjes voor het foodblogevent

Het foodblogevent van januari wordt georganiseerd door Uit de keuken van Levine. Toen ik zag dat ze als thema gekozen heeft voor KIP, dacht ik direct aan deze borrelhapjes. Vrijwel iedereen vindt ze lekker; ze zijn geschikt als snack bij de borrel, maar passen ook uitstekend bij bijv. een bord nasi of bami. Ze zijn heel makkelijk aan te passen aan ieders smaak door wat meer of minder peper en/of honing toe te voegen en je kunt er moeilijk mee stoppen ze te eten. Dit laatste is overigens gelijk het zwakke punt van dit recept :-)
Ik heb het inmiddels ook al een keer gemaakt met in stukken gesneden kippendij (zonder bot) die ik later weer door de nasi verwerkt heb. Ook heerlijk.




Kleverige kippenpootjes


Ingrediƫnten

  • 1 kilo kleine kippenpootjes (of kipvleugeltjes, drumsticks enz.)
  • 65 ml ketjap manis
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 eetlepel hoisin
  • 4 grote gehakte knoflooktenen
  • 2 theelepels gehakte gember
  • 1/2 theelepel 5 kruidenpoeder
  • 2 gehakte spaanse pepers (of sambal naar smaak)
  • scheutje olie om in te bakken

Meng ketjap,hoisin, honing en water in een kommetje en roer goed door. Verhit de de wok en doe er de olie in. Als de olie heet is voeg je de pepertjes, knoflook en gember toe om deze heel even te roerbakken. Voeg de kip toe en roerbak een minuut of 10. Voeg het ketjapmengsel en de 5 kruidenpoeder toe en draai het vuur laag. Dek de wok af en laat de kip zo'n 20 minuten sudderen. Deksel van de wok nemen en het vuur hoog zetten. Onder voortdurend roeren de saus laten inkomen tot de kip geglaceerd is. Pas op dat het niet te hard gaat. 
Als je niet van hoisin houdt kun je het gewoon weglaten. 
Ze zijn uitstekend in te vriezen, dus je kunt ze evt van te voren maken.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...