Duizenden1dag: Visschotel uit de oven

woensdag 9 januari 2013

Visschotel uit de oven

Maarten komt nog wel eens met zelf gevangen kabeljauw thuis en die komt mooi van pas in dit gerecht. Ik heb de saus wat extra op smaak gemaakt met peper en zout en wat geraspte kaas. Dit was eigenlijk nog niet genoeg. Ik zou dit ook wel eens met kerriesaus willen proberen of met een pittigere kaas, want de saus was een beetje vlak van smaak. Dit hebben we gecompenseerd door nog wat extra geraspte kaas toe te voegen nadat we opgeschept hadden. Het was wel erg lekker en komt zeker nog eens op tafel.



Visschotel uit de oven


Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 300 gram kabeljauwfilet, zonder vel en graat
  • 300 gram zalmfilet, zonder vel en graat
  • 400 ml volle melk, voor het pocheren van de vis
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 6 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 grote kruimige aardappels
  • 2 eetlepels slagroom
  • klontje boter
  • (versgemalen) peper en zout
  • 4 eetlepels geraspte kaas (en evt wat extra voor door de saus)

voor de witte saus
  • 45 gram boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 450 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg beide soorten vis in een koekenpan, schenk er de melk over en pocheer de vis op niet te hoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar. De melk mag niet koken.

Schil de aardappels, snijd ze in grote stukken en kook die in 15 tot 20 minuten gaar. 

Fruit de ui en bosuitjes in wat olijflolie glazig. maak het gare visvlees los met een vork en schep de stukken voorzichtig door het uienmengsel.

Smelt voor de witte saus de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit het mengsel al roerend een paar minuten. Schenk geleidelijk de melk erbij, waarbij je intussen in de pan roert. Laat de saus enkele minuten op laag vuur doorkoken tot hij wat dikker is geworden.

Giet de aardappelen af en pureer ze met de slagroom, een klontje boter en peper en zout naar smaak. Verdeel de puree over de vis en groenten en strooi de kaas erover. Zet het gerecht 15 minuten in de oven tot de kaas borrelt.
Zet het gerecht voor het opdienen nog even onder de hete grill voor een mooi bruin korstje.


Bron: Tana Ramsay's familiekeuken


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...