Duizenden1dag: Volkoren bananenbrood met dadels

maandag 21 januari 2013

Volkoren bananenbrood met dadels

Er lagen nog steeds dadels in de kast; overgebleven van het kerstdessert (waar ik nog steeds geen foto van heb, omdat nichtje en neefje ook het laastste stukje dat ik apart had gelegd voor de foto, nog best wel lustten). Eigenlijk vind ik dadels alleen lekker als ze ergens doorheen zitten en je ze niet zo goed proeft. Daarom maakte ik gisteren bananenbrood met dadels uit de Allerhande van januari.



Volkoren bananenbrood met dadels


Ingrediƫnten

  • 8 verse dadels
  • 250 gram volkorenmeel + 1 eetlepel voor door de dadels
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels keukenstroop
  • 2 eieren
  • 3 (over)rijpe bananen, geprakt
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ingevette cakevorm van 30 cm
  • bakpapier
  • sateprikker

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de dadels in reepjes en bestrooi met 1 eetlepel meel. Dit voorkomt dat ze naar de bodem van de cake zakken.
Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 minuten.
Spatel de dadels, banaan, kaneel, meel en het bakpoeder er luchtig door. Schep in de cakevorm.
Bak het bananenbrood in de oven in ca 1 uur en 10 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een sateprikker. komt die er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat buiten de oven 20 minuten afkoelen in de vorm. Neem het brood uit de vorm en laar in 40 minuten verder afkoelen.

Dit bananenbrood is erg lekker en luchtig. Stukjes hazelnoot of chocolade zouden er ook erg lekker in smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...