Duizenden1dag: Geroosterde aardappels met courgetteburgers

zondag 3 februari 2013

Geroosterde aardappels met courgetteburgers

Geroosterde aardappels uit de oven vind ik zo lekker dat je me daar eigenlijk ieder moment van de dag een plezier mee kan doen. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken.


Geroosterde aardappels


Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • olijfolie
  • zout

Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met een dun laagje olijfolie in de oven. Kook intussen de aardappels ongeveer 9 minuten in water met wat zout, giet ze af en schud de pan met deksel even een paar keer flink heen en weer. De aardappels worden nu lekker kruimig. Leg de aardappels dan op de bakplaat en wentel ze even door de olie (gaat heel goed met een barbecuetang). Rooster ze in ongeveer 45 minuten goudbruin en knapperig.Leg ze even op keukenpapier om een beetje uit te lekken als dat nodig is. Het lekkerst zijn ze met versgemalen zout of wat fleur de sel.


We aten er heerlijke courgetteburgers bij, die ik vond op de blog van Keukenprinsessen. Ik heb deze keer het recept helemaal aangehouden, maar je kunt er natuurlijk nog allerlei variaties op maken. Ik denk aan geitenkaas, gehakte noten, pesto enz.


courgetteburgers


Ingrediënten voor 3 burgers

  • 270 gram courgette
  • 3 blaadjes munt
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gram ricotta
  •  paneermeel
  • 1/3 tot 1/2 ei
  •  beetje bloem
  • peper en zout
  •  olijfolie om in te bakken


Rasp de courgette boven een zeef op een kom fijn, als de hele courgette geraspt is plaats je een schoteltje en iets zwaars op de courgette zodat het vocht er goed uit loopt. Dit laat je ongeveer een half uurtje staan en dan kun je met een lepel nog even het restant van teveel vocht eruit drukken.
Dan voeg je de ricotta,munt,kaas en het ei toe, eerst 1/3 deel dan kun je later altijd nog extra toevoegen als dit nodig is. Dit kneed je met je handen lekker door elkaar,een beetje zout en wat meer peper toevoegen en goed vermengen, als laatste voeg je paneermeel toe, dit is op gevoel, het is de bedoeling dat je mengsel van alles goed gevormd kan worden tot een burger, als het niet goed plakt nog een beetje ei erbij, is het mengsel te nat, nog een beetje paneermeel erbij. Maak hier de burgers van en bestrooi deze aan beide zijden met een beetje bloem. Verhit dan wat olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin, in ongeveer een minuut of 8 op een matig hoog vuur, regelmatig even keren en de kleur in de gaten houden.

1 opmerking:

  1. hallo Martine,
    heel erg leuk dat je de courgetteburger lekker vond en hebt geplaatst, en leuk idee om te variëren met pesto en noten, ga ik eens proberen!
    groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...