Duizenden1dag: Granola

donderdag 7 februari 2013

Granola

Jaren geleden maakte ik deze granola al eens en ik kon me nog goed herinneren hoe lekker die was. Omdat ik de laatste weken weer iedere dag ontbijt met yoghurt met walnoten, zonnepitten, lijnzaad en chiazaad, heb ik die granola maar weer eens gemaakt. Zo'n granola gaat een stuk sneller 's morgens dan allemaal losse noten en zaden. De hoeveelheden van de vorige keer weet ik niet meer, dus ik heb maar wat gedaan. Wel werd het net zo lekker als in mijn herinnering.Granola


Ingrediënten

  • 140 gram gehakte gemengde noten
  • 160 gram havervlokken
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram zonnepitten
  • 40 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 75 ml olijfolie
  • 30 gram maple syrup

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Verwarm de olie en de maple syrup even in de magnetron of in een pannetje op laag vuur zodat ze beter mengen. Roer goed door en giet het mengsel bij de droge ingrediënten. Nog eens goed roeren en dan uitspreiden op een bakplaat met bakpapier. Om de 10 minuten even omscheppen. Ongeveer 25 minuten bakken en laten afkoelen. Heerlijk door de yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...