Duizenden1dag: Hartige taart met gehakt, courgette en geitenkaas 

maandag 4 februari 2013

Hartige taart met gehakt, courgette en geitenkaas 

Het recept voor deze overheerlijke hartige taart vond ik bij Hurmie's thought for food . Ik maakte 2 kleintjes en een grote in een vlaaivorm. Die laatste heb ik ingevroren voor een latere makkelijke maaltijd.



Hartige taart met gehakt, courgette en geitenkaas 


Ingredi├źnten

  • 250 gram gehakt
  • 1 ui (in dunne halve ringen)
  • 2 gemiddeld grote courgettes
  • 100 gram zachte geitenkaas (chevre)
  • 100 gram belegen kaas
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • boter om in te vetten
  • zout
  • nootmuskaat
  • peper

Bak het gehakt rul in een braadpan zonder boter in de pan toe te voegen. Voeg hier na een paar minuten de ui in halve ringen aan toe.  Voeg zout, nootmuskaat, teentje knoflook, en peper toe. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.

Vet een lage ovenschaal in met boter. Bekleed met de bladerdeeg, tot ongeveer een cm onder de rand. Plak de lappen deeg goed aan elkaar.

Doe eerst de belegen kaas in de ovenschaal op de bodem en leg hierover het gehakt. Leg daarover een laag courgette in hele dunne plakken gesneden. Verkruimel hierover de zachte geitenkaas en vervolg met een laag courgette plakjes.

Klop de eieren in een bak. Doe hierin nog een beetje peper en zout. Giet dit mengsel over de taart.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de taart in 30 minuten totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren.

De taart is zowel warm als koud erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...