Duizenden1dag: Kaasburger

woensdag 13 februari 2013

Kaasburger

Na de heerlijke falafel maakte ik ook de kaasburger van Sam Stern. Die was minder lekker dan de falafel, maar zeker de moeite waard. Ik maakte 2 grote burgers met de helft van de aangegeven hoeveelheden, maar dat bleek toch wat onpraktisch met bakken.Ze zijn nl niet zo stevig. De volgende keer zou ik de burgers 2 keer zo klein maken en wit brood gebruiken ipv bruin.. Noten erdoor zou ook lekker zijn. De pitabroodjes waar ik ze in wilden doen bleken beschimmeld, dus gebruikte ik heerlijke verse bloemtortillas van de Turk op de Oosterse markt in Beverwijk. Dat bleek een heel goede combinatie.


kaasburgers


IngrediĆ«nten voor 6 stuks

  • 100 gram vers broodkruim
  • 175 gram geraspte kaas
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 1-2 eetlepels gehakte verse kruiden naar keus (ik had bladpeterselie)
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels mosterd
  • citroenrasp (heb ik eruit gelaten, had geen citroen)
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Doe alle ingredienten in een kom en meng ze goed door elkaar. Zet minstens een uur in de koelkast, zodat het mengsel stevig genoeg wordt om er goede burgers van te kunnen maken.
Verdeel het mengsel in 6 ballen en druk ze plat tot burgers. Verhit olie in een pan en bak de burgers zachtjes in ongeveer 5 minuten gaar en bruin. 

Combineert goed met appelchutney, plakjes appel en uienringen. Als je de burger lekker pittig wilt kun je een gehakte rode peper toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...