Duizenden1dag: kroketbroodje

donderdag 21 februari 2013

kroketbroodje

Een warme, hartige snack voor bijv. na een lange, koude weekendwandeling in de winterzon. Eigenlijk heb ik altijd wel bladerdeeg en eieren in huis en toevallig had ik ook kroketten in de vriezer. Die restjeskroketten van na de kerst gebruikte ik voor deze broodjes. Je kunt natuurlijk ook een kroket naar keuze gebruiken.


kroketbroodje

kroketbroodje


IngrediĆ«nten 

  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 diepvrieskroket
  • beetje geklutst ei

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de kroket op het ontdooide plakje bladerdeeg en maak de randen een klein beetje nat met water (met vingertop of kwastje). Rol het plakje om de kroket heen en druk een beetje aan. Vouw de zijkanten naar binnen en druk aan. Je hebt nu een ingepakte kroket. Bestrijk de buitenkant met ei en  laat het broodje 20 tot 30 minuten bakken in het midden van de oven. Als het broodje goudbruin is, is het klaar.

Tip: je kunt het plakje bladerdeeg besmeren met wat mosterd voor je de kroket erop legt.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...