Duizenden1dag: Pompoenrisotto met kip

zaterdag 9 februari 2013

Pompoenrisotto met kip

Deze pompoenrisotto aten we vorige week ook al, maar toen maakte ik geen foto. De pompoen was toen wat vlak van smaak, dus die heb ik deze keer anders klaargemaakt. Bovendien heb ik hier nog wat van het kookwater van de artisjok doorheen gedaan. Deze keer was de risotto nog lekkerder dan vorige week, dus dit recept is een blijvertje.

pompoenrisotto met kip

Pompoenrisotto met kip


IngrediĆ«nten voor 2 personen

  • 200 gram risottorijst
  • 1/2 flespompoen
  • 1/4 courgette
  • 125 witte wijn
  • 800 ml bouillon (kip, groente of knoflook-kruiden)
  • 4 kippendijfilets
  • klein scheutje maple syrup
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen (chili)peper en zout
  • flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • klontje boter

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kip in stukjes en bestrooi ze met peper, chilipeper en zout. Bak ze in de olijfolie goudbruin en gaar. 
Snijd de pompoen en courgette in dobbelsteentjes en doe ze in een plastic zak (of kom). Doe er de maple syrup en een klein beetje olijfolie bij en schud (of roer) even goed. Spreid ze uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en doe ze 15 minuten in de oven. Ze zijn dan als het goed is nog net niet gaar. 
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en doe er de rijst bij. Roer tot de rijst glazig ziet. Doe er dan het pompoenmengsel bij (als de groenten al erg gaar zijn doe je ze er gewoon later bij). Voeg dan de wijn toe en blijf roeren tot de wijn opgenomen is door de rijst. Dan voeg je steeds een soeplepel bouillon toe tot de rijst gaar is. Blijf erbij om te roeren anders bakt het aan. Als de rijst gaar is doe je de kip en een gedeelte van de geraspte kaas erbij. Doe tenslotte een klontje boter bij de risotto en laat een paar minuten staan. Nog even doorroeren en direct serveren. Garneer met de achtergebleven kaas.









1 opmerking:

  1. Deze was erg lekker. Ik kijk nu al uit naar de volgende keer dat hij op tafel komt!

    Maarten

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...