Duizenden1dag: Foodblogswap: Bounty bonbons

woensdag 24 april 2013

Foodblogswap: Bounty bonbons

Deze maand kreeg ik het blog van Klein stukje dan toegewezen voor de foodblogswap. Klein stukje dan is een mooie blog met heerlijke bakrecepten. Omdat ik gek ben op kokos en best nog eens iets wilde doen met mijn bonbonvormen, heb ik de zelfgemaakte bounty uitgekozen.


Ik heb ze 2 keer gemaakt, want de eerste keer waren ze al op voordat ik foto's gemaakt had. De eerste keer maakte ik ze grotendeels volgens het recept van Klein stukje dan. Ik vond ze erg lekker, maar ze mochten van mij wel iets minder zoet. De tweede keer heb ik de poedersuiker weggelaten en een deel van de gecondenseerde melk vervangen door slagroom. Dit verzon ik pas halverwege en ik heb dus steeds een beetje kokos, gecondenseerde melk en slagroom gemengd tot ik vond dat het de goede consistentie had. De vanille-essence verving ik in beide gevallen door vanille-extract.
Voor mooie glanzende bonbons die niet zo snel in je hand smelten moet je de chocolade tempereren. Ik heb dit heel simpel gedaan door wat stukjes chocolade door de gesmolten chocolade te roeren, maar voor gegarandeerd goed resultaat (na wat oefenen) gebruik je een thermometer. Op internet vindt je talloze instructies hoe je dat moet doen.


Bounty bonbons


Ingrediƫnten

  • 50 gram kokos 
  • 110 ml gecondenseerde melk 
  • 150 gram pure chocolade
  • ½ tl vanille-essence
  • Poedersuiker (8x schudden)
  • 2x Bonbonvorm siliconen 

Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron. Houd in beide gevallen wat chocola achter om door de gesmolten chocola te roeren. Dit zorgt ervoor dat de chocola mooi blijft glanzen.
Smeer de bonbonvormpjes in met chocolade. Dit kan met een lepeltje of kwastje Zet dit in de koelkast totdat het hard is (ca 30 minuten).
Meng de kokos met de gecondenseerde melk en het vanille-extract.
Voeg een beetje poedersuiker toe om het mengsel iets minder nat te maken. Het mag echter wel plakkerig blijven, anders is het kokosmengsel straks droog.
Vul de vormpjes tot bijna aan de rand met de kokos. Druk goed aan en schraap met een mesje de bovenkant zo glad/recht mogelijk. Bedek dan de kokos met gesmolten chocolade.
Laat even hard worden in de koelkast. Daarna kun je ze uit de vormpjes drukken.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...