Duizenden1dag: Noedels met varkenshaas

vrijdag 26 april 2013

Noedels met varkenshaas





Noedels met varkenshaas


IngrediĆ«nten voor 4 personen


Marinade
  • 4 eetlepels sojasaus (ik nam Light soy sauce)
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • scheutje sesamolie

Overig
  • 350 gram varkenshaas in reepjes
  • 300 gram broccoli in roosjes
  • 240 gram gedroogde noedels
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • stukje gember van 3 cm, in staafjes
  • 200 gram tauge
  • 1 rode chilipeper, dungesneden
Meng de ingrediĆ«nten  voor de marinade en schep de reepjes vlees erdoor.
Kook de broccoli 2 minuten en voeg dan de noedels toe. Kook ze volgens de beschrijving op de verpakking.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de knoflook en de gember daarin goudbruin. Voeg het vlees toe (bewaar de marinade) rondom bruin. Voeg de marinade toe. Schep alles om en bak nog even tot het vlees gaar en plakkerig is. Bij mij werd het vlees niet plakkerig; te weinig honing?
Doe de noedels, broccoli en wat aanhangend kookvocht toe en schep goed door. Roerbak de tauge een halve minuut mee. 
Serveer met de gehakte chilipeper. Morgen eten we het restant met een omeletje.


Een volgende keer zou ik de noedels eerst opzetten en de broccoli er later bij doen. De broccoli was nu wat gaarder dan ik wilde. Bovendien zou ik de volgende keer de broccoli vervangen door paprika ofzo; ik ben eigenlijk niet zo'n fan van broccoli.

Bron: Jamie magazine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...