Duizenden1dag: Foodblogswap: Soto met kip en rijst

donderdag 27 juni 2013

Foodblogswap: Soto met kip en rijst

Deze maand deed ik alweer voor de vierde keer mee aan de foodblogswap. Ik mocht koken van het blog van Betty van  Betty's kitchen. Betty blogt sinds februari 2013, maar heeft al veel leuke artikelen en lekkere recepten online staan. Het was dan ook geen enkel probleem om iets lekkers te vinden om te maken. Ik koos voor deze lekkere soto met kip en rijst. We haalden zeker 7 porties uit deze hoeveelheid, dus ik heb een gedeelte ingevroren. Erg handig op dagen dat je laat thuis bent en snel wilt eten.


Soto met kip en rijst


Ingrediënten voor ruim 4 personen

  • 4 grote kippenbouten (poot & dij)
  • 2,5 liter water, 4 kippenbouillon blokjes
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 grote prei
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 150 gram taugé,
  • 4 eetlepels olie om in te bakken
  • Sambal naar smaak
  • 2 eetlepels gemalen gemberpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  •  200 gram basmati rijst
  • 4 eieren (hard gekookt)
  • eventueel wat gebakken uitjes (kant-en-klaar in zak).


Doe de kippenbouten met het water en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat ze 30 minuten koken. Haal de kippenbouten daarna uit de bouillon en haal het vlees van de botten (vel gebruik je niet).
Pel en snipper de ui en knoflook. Was de paprika, ontdoe van de zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in halve ringetjes. Verwijder de puntjes van de sperzieboontjes. Snijd of breek de boontjes in stukjes van 1-2 cm. Was de taugé en laat uitlekken.
Verhit in een grote (soep)pan de  olie en bak hierin de ui en knoflook glazig (ongeveer 1 minuut), voeg de paprika, prei en sperzieboontjes toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg de gember, kurkuma, komijn, sambal en koriander toe en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook. Voeg de kipstukjes en taugé toe en laat dit samen 10-15 minuten zachtjes doorkoken. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Giet de rijst af en verdeel over diepe borden. Schenk hier de soep over, en garneer met een gehalveerd gekookt ei en wat gebakken uitjes.

Kijk ook eens op Aranka's kookblog. Zij maakte deze keer de kleverige kippenpootjes van mijn blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...