Duizenden1dag: Slowjuicer: bietensap met appel

zaterdag 1 juni 2013

Slowjuicer: bietensap met appel

Sinds een paar weken ben ik in het bezit van een Juicepresso, een slowjuicer die gebruik maakt van een koude persing op lage toeren, waardoor vitaminen, mineralen en smaak beter behouden blijven. Je kunt dit sap ook langer bewaren dan het sap uit bijv. sapcentrifuges. Sap uit de slowjuicer is tot 48 uur houdbaar.

Ik maakte al wel vaker groentensap met de sapcentrifuge die bij mijn magimix hoort, maar ik was nooit echt tevreden over het resultaat. Het grootste nadeel van de magimix is dat het centrifugeding erg lastig schoon te maken is, waardoor je hem al snel minder gebruikt.

Na alle slowjuicers met elkaar vergeleken te hebben kwam ik uit bij de juicepresso omdat die niet zo groot is, stil is, een van de goedkopere is en goed uit reviews kwam. Ik vond ook de hoeveelheid pulp die uiteindelijk in je sap belandt erg belangrijk, omdat ik niet van flubbers in mijn sap houd. Vezels krijg ik op andere manieren toch wel binnen en ik wil mijn sap dus gewoon pulploos. Ik kon op internet weinig over pulp vinden en uiteindelijk heb ik dat dus niet meegewogen bij mijn beslissing om juist deze slowjuicer te kopen. Mijn eerste sapje was van pure appel. Heerlijk vers, troebel sap zonder pulp. Bij latere experimenten heb ik qua hoeveelheid pulp zeer wisselende resultaten gehad en inmiddels zeef ik alsnog sommige sapjes.Ik heb gemerkt dat de hoeveelheid pulp samenhangt met de versheid van de producten (wat oudere en zachtere vruchten en groenten geven meer pulp in het sap),met de grootte van de stukjes en de snelheid waarmee je ze invoert.

Een groot voordeel van de Juicepresso is dat hij goed schoon te maken is. Het apparaat is zeer snel en eenvoudig uit elkaar te halen en dan spoel je hem zo schoon. Je moet dat wel direct doen, want aangekoekte fruitresten zijn niet zomaar weg. Ook het filter is zo schoon met bijgeleverd borsteltje. Je kunt je ook niet openhalen aan het filter, want er zitten geen scherpe randjes aan (wel bij het filter van de magimix).

Ondanks de iets tegenvallende hoeveelheid pulp in het sap ben ik wel ontzettend blij met deze aankoop. Ik krijg zeker 2 keer zoveel groenten en fruit binnen dan voordat ik hem had. Er zal dan ook regelmatig een sapje op mijn blog langskomen in de toekomst.
De sapjes zijn koud het lekkerst, dus ik gebruik ijsklontjes (het apparaat kan ook crushed ice maken) of koel het fruit van te voren.

Pluspunten

  • snel schoon te maken
  • weinig verlies van vitaminen en mineralen
  • stil
  • de grootte van het apparaat
  • heerlijk sap
  • sap is tot 48 uur houdbaar


Minpunten

  • hoeveelheid pulp in het sap valt mij tegen (maar daar kan ik nog mee experimenteren)
  • de juicepresso heeft moeite met blaadjes, kruiden en bleekselderij (waarschijnlijk moet ik dat kleiner snijden)


Bietensap met appel


1 appel met 3 kleine rauwe bieten leverde me 2 glazen heerlijk sap op:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...