Duizenden1dag: Weekendje Gent (Bakkerij Himschoot, restaurant De gekroonde hoofden en restaurant Ankara)

zondag 23 juni 2013

Weekendje Gent (Bakkerij Himschoot, restaurant De gekroonde hoofden en restaurant Ankara)

Bakkerij Himschoot


Vorige week gingen Maarten en ik een weekendje naar Gent. We parkeerden bij de P+R van Expo Flanders en reden met tram 1 naar het centrum. Onze uitvalsbasis voor dit weekend was een kamer in de bed & breakfast van bakkerij Himschoot in hartje Gent. Himschoot is aangesloten bij de vereniging van artisinale bakkers. Er worden geen broodverbeteraars gebruikt en het brood krijgt de tijd om goed te rijzen. We mochten elke morgen een ontbijtje uitzoeken in de bakkerij. Dat viel nog niet mee met al die heerlijke broden.


               Als we 's avonds terug kwamen gingen we tussen de heerlijk ruikende broden terug naar de kamer, terwijl de bakkers alweer druk aan het werk waren in de piepkleine werkruimte. We mochten wel even kijken, maar ze waren te druk bezig om echt aandacht voor ons te hebben.Bakkerij Himschoot
Groentenmarkt 1
9000 Gent 


De gekroonde Hoofden


De eerste avond aten we spareribs bij De gekroonde Hoofden in een prachtig pand in de Burgstraat. We hadden niet gereserveerd, maar omdat het pas tegen zessen was konden we toch terecht. De restaurants in Gent zitten nl van zo'n beetje half zeven bomvol. Reserveren is dus verstandig.


Op alle tafels stonden al mandjes brood en salades en we hebben ons heen alleen maar mensen de "ribbetjes à volonté" zien eten. Die bestelden wij dus ook. Maarten nam de honing variant en ik nam de ribbetjes met kruiden van de chef. De spareribs werden vlot geleverd en smaakten heerlijk. De kruiden van de chef waren wel behoorlijk zout; dat had van mij wel wat minder gemogen, maar het vlees was heerlijk en het kruidenzout was wel lekker. Erbij kregen we ook nog een lekkere tomaat uit de oven. Zodra we klaar waren met eten kwam de uiterst vriendelijke bediening al vragen of we nog meer spareribs wilden hebben. We hebben allebei nog een keer een paar ribbetjes besteld, maar daarna was het echt genoeg. Doordat je geen aardappel kon bestellen viel het eten niet zo zwaar. De spareribs met brood, salade en sausjes was een prima combinatie, de bediening uitstekend en de sfeer erg gezellig. Een aanrader dus.

De gekroonde Hoofden
Burgstraat 4
B-9000 Gent


Restaurant Ankara


De volgende dag hadden we minder geluk. We waren wat later en we kregen overal te horen dat er geen plaats meer was. Uiteindelijk belanden we in een zaak waar ik verder geen woorden aan vuil wil maken. De bediening was vriendelijk, maar we hebben na ons voorgerecht ruim een uur moeten wachten op een Gentse stoofpot die ook nog eens niet warm was. Jammer.
Zondag liepen we rond lunchtijd langs restaurant Ankara. Daar was het zo druk en het eten zag er zo lekker uit dat we besloten daar te eten. Daar hebben we geen spijt van gekregen. Vooraf kregen we een schotel met olijven en pepers van het huis.


De inktvisringen die we daarna bestelden waren de lekkerste die ik ooit heb gegeten. Lekker crispy en de inktvis was heerlijk van smaak en structuur. Ook het stukje feta dat erbij lag was erg goed van smaak. Met de uitgebreide portie humus en het verse Turkse brood konden we er weer een paar uur tegenaan om van de laatste uurtjes Gent te genieten.Restaurant Ankara
Oudburg 44
Gent 9000, België


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...