Duizenden1dag: Gebraden lamsbout met salie, pancetta en rozemarijn

zondag 14 juli 2013

Gebraden lamsbout met salie, pancetta en rozemarijn


Af en toe vind ik het leuk een groot stuk vlees op tafel te zetten. Lamsvlees is daar erg geschikt voor en heeft ook nog eens een lekkere, uitgesproken smaak. Als je lamsbout met bot kiest wint het vlees nog aan smaak, maar zonder bot kun je er wel veel mooiere plakken van snijden.



Gebraden lamsbout met salie, pancetta en rozemarijn


Ingrediënten
  • 1 lamsbout met bot van ongeveer 2 kilo
  • 1 bosje verse salie
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
  • 1 handvol rozemarijn
  • 100 gram pancetta, in plakken
  • zout en versgemalen peper

Maak met een scherp, puntig mes inkepingen in de lamsbout. Maak ze met je vinger iets groter zodat je er straks vulling in kunt stoppen. Snij om het bot het vlees los van het bot tot zo'n 10 cm diep.
Vijzel de knoflook, 1 theelepel zout en de helft van de salie tot pulp. Doe er het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, de rest van de salie en de rozemarijn bij en meng het even goed. Stop dit mengsel met de stukken pancetta in alle insnijdingen die je gemaakt hebt.
Giet een beetje olie in een hele braadslee. Leg de lamsbout erin en braad hem in de oven bij 225 graden tot hij klaar is. Keer hem elke 30 minuten om. Laat het vlees nog een minuut of 10 rusten als je het uit de oven hebt gehaald. Dit gerecht vult je huis met heerlijke geuren.

Braadtijden

Rosé: 10 minuten per 450 gram, plus 20 minuten
Medium: 13 minuten per 450 gram, plus 20 minuten
Gaar: 20 minuten per 450 gram, plus 20 minuten

Bron: Jamie Oliver

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er echt perfect uit !
    Ik ben dol op de combinatie van salie en pancetta

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Die combinatie is heerlijk ja.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...