Duizenden1dag: Spinazietaart met pecannoten en Parmezaanse kaas

zaterdag 20 juli 2013

Spinazietaart met pecannoten en Parmezaanse kaas

Met dit warme weer heb ik niet zo'n zin om lang in de keuken te staan. Op zo'n moment is een hartige taart een goede oplossing. Ik maak meestal een paar kleintjes ipv 1 grote, zodat ik wat in kan vriezen. Na een drukke werkdag of als het warm is presenteer je zonder moeite toch een lekkere maaltijd. Enige nadeel is dat de oven er voor aan moet. Al kun je veel hartige taarten ook prima koud op tafel zetten.


Spinazietaart met pecannoten en Parmezaanse kaas



Ingrediƫnten voor tweepersoons hartige taarten en 8 borrelhapjes

  • 6-8 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram panko (Japans paneermeel) of gewoon paneermeel
  • 500 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 2 theelepels kerrie
  • 75 gram gehakte pecannoten
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet de vormen in en bekleed ze met bladerdeeg. De borrelhapjes maakte ik in een muffinvorm en de grotere taartjes in een lage taartvorm van 18 cm doorsnede.
Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg en bestrooi met wat paneermeel.
Was de spinazie, laat goed uitlekken en hak de spinazie dan heel fijn. Dit kan ook prima in de keukenmachine. Doe er de eieren, kerrie, peper, zout en paneermeel doorheen en meng goed. Verdeel het mengsel over de vormen.
Bestrooi met de gehakte noten en de geraspte kaas. Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten gaar.


De taartjes hadden van mij wel iets meer pit mogen hebben. Wees niet te zuinig met peper en zout. Voor een extra bite kun je ook wat spekjes of paddenstoelen toevoegen. 
Ik vond vooral de borrelhapjes erg lekker.

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...