Duizenden1dag: Dickinson & Morris

woensdag 18 september 2013

Dickinson & Morris

Onderweg naar onze eerste camping in Monyash (Peak District) wilde ik langs Dickinson & Morris in
Melton Mowbray. Ik had gelezen dat daar de beste pork pies van Engeland gemaakt en verkocht worden en dat moesten we natuurlijk zelf ondervinden.


Toen we een paar jaar geleden in Engeland op vakantie gingen aten we een fantastische pork pie bij een klein slagerijtje in Thirsk en daarna heb ik nooit meer een echt lekkere gegeten. Steeds vond ik ze te vet en/of te zout. Dit was dus een goede kans op weer een heel lekkere.
De winkel ligt midden in het dorp en verkoopt naast pies o.a. ook quiches, brood en streekproducten.En alle producten zagen er erg goed uit. 


We kochten een grote pie om mee te nemen en een kleintje met een toplaagje van kaas om direct te proeven. De smaak was zeker goed, maar ook deze vond ik veel te zout. We vonden allebei een klein puntje meer dan genoeg. 


Ook de andere pie hebben we de volgende dag niet helemaal opgegeten. Die was iets minder zout, maar nog steeds veel te zout naar onze smaak. Jammer.


Maar dan de sausageshop naast de pasteiwinkel. Wat een prachtige worsten lagen daar. 


We besloten direct om dezelfde avond een barbecue te doen en diverse worsten mee te nemen. En dat bleek een goede beslissing. Deze worsten waren de lekkerste ever! Vooral de Rutland sausage met stilton en mosterzaad was fantastisch. Eerst proefde je worst met kruiden, dan een soort kaasexplosie en daarna een subtiele smaak van de mosterdzaadjes. Echt heerlijk. Later hebben we nog een worst met stilton gegeten, maar die haalde het bij lange na niet bij deze topworst. 


Hoe kan het toch dat ik in Engeland de worsten vaak heerlijk vind, terwijl ik ze thuis vaak helemaal niet lekker vind. Niet qua smaak, maar ook niet qua structuur. Het staat inmiddels hoog op mijn lijstje om eens zelf worst te maken, zeker nu ik tijdens de vakantie weer al die verschillende smaken geproefd heb.
Update: inmiddels heb ik een workshop worst maken gevolgd en maak ik regelmatig worst.

2 opmerkingen:

 1. Wat leuk om jullie 'culinaire' vakantie zo mee te beleven.
  Wij zijn (in een ver verleden) ook drie weken in Engeland geweest, op fietsvakantie met een tentje.
  Een geweldig land maar wat zwaar om te fietsen ;-) Helaas was ik toen nog niet zo met koken bezig als nu anders had de vakantie waarschijnlijk een heel andere invulling gekregen.
  Nu zien we Engeland voornamelijk via de tv, BBC is onze favoriete zender. Nu James Martin weer met een programma met de prachtigste beelden en de mooiste producten, ook kijken we naar 'Harvest' met Greg Wallace, de Hairy Bikers uiteraard en zo zijn er nogal wat leuke programma's.
  Ook valt het ons op dat ze daar de mooiste ingrediƫnten hebben en daar de lekkerste dingen van maken, zo ook de pie en de sausage. Wat een bevlogenheid en een promotie voor de Engelse producten. Wat hebben wij hier in Nederland dan een zielig aanbod aan kook en eetprogramma's, te triest voor woorden gewoon.
  We zullen zeker nog een keer naar Engeland gaan, onze droom is dan met een campertje rond te trekken en allemaal leuke en lekkere adresjes af te gaan.
  Tot die tijd moeten we het met de BBC doen en jouw blog ;-)

  Groet, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke uitgebreide reactie Karin! Ik vind het kwaliteitsverschil zeker mbt vlees erg groot. Een campertje is wel een goed idee ja, wel hebben het vooral 's avonds best koud gehad in ons tentje :-)Maar wat een heerlijk land!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...