Duizenden1dag: Foodblogswap: zalmbonbon

woensdag 25 september 2013

Foodblogswap: zalmbonbon

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets maken van Huis van Belle. Huis van Belle is een virtueel inloophuis voor meiden van 12 t/m 17 jaar. De website is opgericht door Eline en Ruth en geeft informatie op gebieden als beauty, zelfbeeld, koken enz. Het ziet er allemaal aantrekkelijk uit en als ik tot de doelgroep behoorde zou ik er zeker regelmatig komen.
Het was even zoeken naar een geschikt recept, maar toen ik de zalmbonbon van Madelon zag, was ik direct verkocht. Als ik uit eten ga en er staat een zalmbonbon op de kaart zal ik hem bestellen en hij stond al een tijd op mijn verlanglijstje om eens zelf te maken. Bovendien had ik net best veel aantrekkelijk geprijsde gerookte zalm ingeslagen, dus dat kwam ook mooi uit.Als extra vulling deed ik er rivierkreeftjes door.
Ik weet niet voor hoeveel personen het recept bedoeld is en hoeveel bonbons ervan gemaakt worden. De vulling was erg veel en ik maakte vrij kleine bonbons zodat ze als voorgerechtje konden dienen. Ik had nog veel vulling over, maar met wat extra zalm was dat nog lekker op een stokbroodje.


Zalmbonbon


Ingrediƫnten

  • 9 plakken gerookte zalm (ik gebruikte 200 gram kleine plakken)
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 3 middelgrote augurken
  • 1/2 zoete appels (bijv. fuji)
  • 1 pakje rivierkreeftjes
  • rucola, veldsla of andere sla 
  • versgemalen peper
  • wat geroosterd brood
  • huishoudfolie

Schil de appel en snijd de appel en de augurk in kleine stukjes. Snijd 1/3 van de zalm in kleine stukjes. Roer de creme fraiche en de roomkaas door elkaar en voeg de blokjes augurk en appel toe. Roer samen met de in stukjes gesneden rivierkreeftjes en de stukjes zalm door elkaar en voeg naar smaak peper toe.
Leg een ruim stuk huishoudfolie over een kommetje, kopje of vormpje en bekleed met zalm. Doe de vulling erin en draai dan het huishoudfolie strak zodat de zijkanten van de zalm naar elkaar toekomen en je er een soort bonbon van maakt (hier zie je foto's van dat proces).
Nu kun je de zalmbonbon in de koelkast bewaren om hem bijv. 's avonds of de volgende dag te eten. Ik vond het zelf een heerlijk lunchgerecht met wat geroosterd brood en veldsla, maar als je de bonbons niet te groot maakt kun je het ook heel goed als voorgerechtje of buffethapje serveren. Kortom; dit is een blijvertje!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...