Duizenden1dag: Pubfood

zaterdag 21 september 2013

Pubfood

Tijdens onze vakantie wilden we zeker een paar keer in een pub eten. Een pub (public house) is een belangrijke ontmoetingsplaats voor vrienden, collega's en buurtgenoten. Sinds het wettelijk toegestaan is dat kinderen in een pub mogen komen zie je ook steeds meer gezinnen gezellig samen eten en drinken.
Hoewel de pubs er van buiten bijna allemaal fantastisch uitzien, mooi oud pand, prachtig uithangbord, gezellige uitstraling, kom je soms bedrogen uit als je naar binnen stapt. Je verwacht toch een soort ouderwetse herberg en als je dan een kantine-achtige inrichting treft is dat wat mij betreft een domper. Gelukkig hebben we een aantal zeer leuke pubs gevonden waar we lekker hebben kunnen eten en/of drinken. Maarten maakte er een sport van steeds een andere soort bier te proberen. Ik dacht ook leuk mee te doen door een Pimm's and lemonade te bestellen omdat dat overal op de kaart stond, maar iew, wat een smerig drankje zeg. Ik vond het nogal farmaceutisch naar een soort kruidige ijsthee smaken.


Ze serveren in een pub meestal eenvoudige typisch Engelse gerechten als aardappelpuree, worsten, pies, sunday roast enz., maar curry's zijn ook zeker geen uitzondering. Je bestelt vaak aan de bar en onze ervaring is dat we nooit lang hoefden te wachten tot het geserveerd werd.
De eerste pub waar we aten was The Bulls head en die lag vrijwel direct naast de eerste camping in Monyash. Volgens mij kwamen er vooral toeristen, maar de sfeer was er goed en het eten lekker. Naast de pub was ook nog een biertuin met een flinke speeltuin, waar het steeds een drukte van belang was.
Wat ik wel opvallend vond is dat er in de de meeste pubs geen muziek gedraaid werd. Het hoeft van mij zeker niet keihard, maar een muziekje op de achtergrond vind ik toch wel erg sfeerverhogend. Niet dat het er stil was, ha ha , er werden zeker in The Bulls head nogal wat lallende gesprekken gevoerd.
Maarten at er sunday roast en ik een gegrilde forel met amandelen. Er was geen spoortje van grillgebruik te bekennen, maar hij smaakte prima en ook de friet was goed. De sunday roast was iets minder van smaak en het nut van de toevoeging van de yorkshirepudding hebben we nog nooit begrepen.

De volgende pub waar we kwamen was de Old swan inn. De pub is de oudste uit de omgeving en dateert uit de 12e eeuw. En wat een leuke pub! Gezellige sfeer, uitstekende bediening en heerlijk eten. We hebben er 3 keer gegeten en 2 keer een avond doorgebracht en het was elke keer goed. Alleen de desserts vonden we niet geweldig. Op de dag dat we op de camping in Llantwit major aankwamen miezerde het en we besloten onderweg te lunchen. Omdat de lunch die we er aten op weg naar de camping zo lekker was hebben we er 's avonds gewoon nog een keer gegeten, waarna we lekker zijn blijven hangen met een potje yahtzee en een flinke pot bier. De lunch bestond voor mij uit Wels rarebit (een soort kaassaus op brood) en Maarten nam camembert uit de oven met cranberrysaus. Allebei fantastisch.'s Avonds aten we er weer net zo lekker met een maatlijd die we halverwege wisselden. Fish and chips in perfecte uitvoering en een paar heerlijke lamskoteletjes met geroosterde groenten en heerlijk smeuige puree van zoete aardappel.Op mijn verjaardag aten we er nog een keer en bestelden we karbonade met aardappelpuree en prei in roomcidersaus. Ook weer superlekker.


Verder hebben we nog wel een paar keer iets gedronken in een pub, maar eten is er niet meer van gekomen.

1 opmerking:

  1. Heb zelf ook wel eens in een pub gegeten. Wat een charme daarbinnen. Ook lekker gegeten toen! Deze gerechtjes zien er smakelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...