Duizenden1dag: Vakantie Engeland: eten van een keten

woensdag 9 oktober 2013

Vakantie Engeland: eten van een keten

Zonder dat we er direct erg in hadden hebben we dit jaar tijdens onze vakantie regelmatig bij een restaurant gegeten dat onderdeel bleek te zijn van een keten. Op zich is daar niets mis mee natuurlijk, zolang ze lekker eten serveren en de sfeer en bediening goed zijn. Dat was bij de ketens waar we aten wel in orde.
In Oxford lunchten we bij Bella Italia. We aten allebei een heerlijke pasta en onze borden werden aan tafel vers bepeperd en bekaasd. Ook in Londen aten we bij Bella Italia. Het was daar behoorlijk druk, maar de bediening was prima en het eten heerlijk.

     
In Stratford upon Avon aten we bij Carluccio's Maarten was wildenthousiast over zijn panzanella (de lekkerste ever) en ik had spaghetti alle vongole in bianco, die ook lekker was, maar van mij nog iets warmer had gemogen.

In Londen belandden we per ongeluk bij Bill's. We hadden nogal wat gelopen en wilden even ergens wat drinken. Billy's zag er gezellig uit, dus daar gingen we naar binnen. De bediening bleek uiterst vriendelijk en muziek en inrichting heel gezellig, dus toen we een avond later daar in de buurt wilden eten gingen we er nog een keer naartoe. Ik bestelde heerlijke mosselen met prima patat. De portie was wat aan de kleine kant, maar de smaak was prima. Lekker grote, sappige mosselen in een prima roomsaus en knapperige patat. Maarten bestelde de vispie en kreeg een ovenschotel met vis en aardappelpuree die ook zeer de moeite waard was. Omdat het eten zo lekker was bestelden we ook allebei een dessert: een brownie met ijs en pecan pie, ook weer superlekker. Enige domper was dat we tussendoor erg lang moesten wachten en toen dan na ook erg lang wachten de rekening kwam ontdekten we dat ze er zelf al even 12,5 procent fooi op gezet hadden. Daar houd ik nooit zo van.
We aten Thais bij Busaba Eathai.Er stond al een rij in de gang, maar we waren vrij snel aan de buurt. De akoestiek is er niet geweldig en er passen veel mensen in de zaak. Het was er dan ook nogal een kippenhok.De bediening was snel en efficient. We hadden in de wachtrij al een menukaart gekregen en wisten al dat we allebei Pad thai gingen bestellen, dus dat ging ook snel. De zaak staat vol met grote vierkante tafels waar 12 mensen aan kunnen zitten. Wij zaten samen op een hoek en dat was prima. De Pad thai was zoals we die uit Thailand herinnerden, dus uitstekend. De grote ruimte in combinatie met de snelheid maakte wel dat het geheel een beetje fabriekerig voelde, maar na een dag door Londen sjouwen wilden we snel een hapje eten, dus dit was prima zo.


Verder aten we nog Indiaas bij Masala zone, best lekker, maar niet bijzonder.


Bij Covent Garden aten we een verrassend lekkere hamburger met friet bij het net geopende Shake shack. Je krijgt daar een apparaatje mee waarvan de lichtjes gaan branden als je je bestelling op kunt halen. Heel handig. Erg vriendelijke bediening.En tenslotte hebben we fantastisch geluncht in Stow on the Wold bij Huffkins. Het eten daar zag er zo lekker uit dat we er direct naar binnen stapten. We bestelden sandwiches en omdat we daar al een paar dagen trek in hadden scones als toetje. Met als gevolg dat we als 2 gevulde kalkoenen weer naar buiten gingen. Het was te lekker om te stoppen met eten, maar echt veel te veel. We hebben geen scone meer gegeten de rest van de vakantie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...