Duizenden1dag: ZiZo in Utrecht

zondag 6 oktober 2013

ZiZo in Utrecht

Vorige week was ik in Utrecht om een dagje te winkelen met mijn beste vriendin N. Dit doen we de laatste 2 jaar als kadootje voor onze verjaardagen. We struinen dan heerlijk langs alle kringloopwinkeltjes aan de gracht en kletsen aan een stuk door. Tussendoor moet er natuurlijk gegeten en gedronken worden en onze eerste stop was bij ZiZo aan de Oudegracht 281-283.
ZiZo heeft een lunchcafe, atelier en winkel, gerund door mensen met een beperking. In het atelier worden prachtige dingen gemaakt die in de winkel verkocht worden zoals, kaarten, beschilderd servies, lekker zachte babyknuffels, zeep en nog veel meer. Als ik in Utrecht ben loop ik altijd wel even binnen.

In het lunchcafe kun je heerlijk eten, zo hebben wij ontdekt. Vriendin N, had nog niet ontbeten en bestelde de tosti met cashewnoten en honing. Onderstaande foto laat zien wat ze kreeg. Een zeer ruim belegde tosti die ook nog eens heel erg lekker was. De bediening is natuurlijk ook net even anders dan anders en dat maakt het nog leuker. Ik werk zelf in de zorg met een vergelijkbare doelgroep, dus ik ben misschien wat sneller enthousiast over dit soort dingen, maar wat een leuk initiatief!  Het is zo goed om te zien hoeveel plezier er door deze mensen gehaald word uit serieuze dagbesteding. Het is mij overigens een raadsel hoe het bonnetje met de pictogrammen en de kleurtjes werkt, maar de bestelling kwam helemaal goed.ZiZo, winkel, lunchcafé en atelier
Oudegracht 281-283, 3511 PA Utrecht.
Tel: 030 - 230 04 63

1 opmerking:

  1. Ja idd een leuke winkel en lunchplek! Ik heb er jaren geleden ook een mooie zeefdruk gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...