Duizenden1dag: Foodblogswap: Moussaka

woensdag 27 november 2013

Foodblogswap: Moussaka

Deze maand maakte ik voor de foodblogswap iets van She likes Bento. Het blog van Cynni is Engelstalig en lekker gevarieerd. Ze schrijft reviews over kookboeken en Japanse snacks, is fan van Japan, maakt Bento-boxes en haar blog staat vol met lekkere (vegetarische) recepten.
Om een beetje uit mijn comfortzone te stappen maakte ik deze moussaka met aubergine. Beetje gewaagd, want ik vind aubergine niet lekker. Het was al wel een tijd geleden dat ik het gegeten had en ik vond dat ik het maar weer eens moest proberen. Conclusie: ik vind aubergine nog steeds niet lekker, maar deze moussaka op zich smaakte prima.


Moussaka


Ingrediƫnten voor 4 personen

 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 200 gram tomaten
 • 350 gram aardappel
 • 4 bosuitjes
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels verse peterselie
 • 2 eieren
 • 300 ml Griekse yoghurt
 • 100 gram verbrokkelde schapenfeta (of geitenfeta, of gewoon geraspte kaas)
 • peper en zout
 • olijfolie

Kook je aardappels in 10 minuten even voor, zodat ze straks in de moussaka goed gaar worden.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette, aubergine en tomaat in schijven. Snijd de bosui in ringetjes en snijd de knoflook en peterselie fijn.
Bak de plakjes courgette en aubergine in wat olie. (Ik wist niet goed hoe lang ik ze moest bakken en heb gewacht tot het meeste vocht eruit was en ze een klein beetje bruin begonnen te kleuren).
Haal ze uit de pan en bak de bosui en knoflook even in een scheutje olie. Doe hier de peterselie bij.
Kluts de eieren met de yoghurt en doe er peper en zout naar smaak bij.
Vet een ovenschaal in met wat boter en maak laagjes van achtereenvolgens aardappel, courgette, aubergine, tomaat en het knoflook/ui/peterseliemengsel. Eindig met aubergine. Giet de yoghurtmix over de laagjes en strooi de kaas erover.


Ik heb halverwege en bovenop een laag yoghurtmix gedaan.


Na ongeveer 25 minuten is de kaas lekker gesmolten en goudbruin en dan is het klaar.
We hebben er lekker van gegeten.

 • Cinny gebruikt kant en klare aardappelschijfjes die ze met wat gaatjes in de zak 3 minuten in de magnetron voorgaart.
 • Ik zou een volgende keer de tomaat ook meebakken. Het werd nu nl nogal nat. Ik heb de laagjes niet allemaal uit elkaar gehouden want ik bakte de aubergine en courgette in 1 pan.
 • Omdat ik nog een restje schapenfeta met peterselie had liggen heb ik dat gebruikt ipv de geraspte kaas die Cinny gebruikt. Dit bleek erg lekker.
Deze maand maakte Sophie van Eten maken de chocolade-bietentaart van mijn blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...