Duizenden1dag: Hot Booster

woensdag 13 november 2013

Hot Booster

Een tijd geleden liep ik bij de Makro tegen een blikje Hot Booster aan. Het bleek soep te zijn die in een zelfverwarmend blikje zit. Kijk, en dan word ik toch nieuwsgierig.
Ik kocht een blikje Golden Mushroom en probeerde of het iets zou zijn om mee te nemen tijdens een kampeertochtje als noodrantsoen of voor een vistochtje van Maarten.


Het blikje ziet er spannend uit. Er staat een plaatje van paddenstoelen, knoflook en een sjalotje (?) op de verpakking. Het heeft een paar maanden geduurd vanwege mijn aversie tegen soep uit blik, maar vandaag besloot ik het te proberen. Je moet wel even de gebruiksaanwijzing lezen om te voorkomen dat je direct de verkeerde kant van het blikje openmaakt. De onderkant van het blikje trek je met het lipje open. Dan druk je op de knop, je schudt 10 seconden voorzichtig en dan zet je het blikje 3 minuten neer om op te warmen. Dat ging pas de tweede keer goed, aangezien ik de eerste keer waarschijnlijk niet hard genoeg gedrukt heb. Er gebeurde nl de eerste keer helemaal niets.
De tweede keer probeerde Maarten het en die hield het blikje te lang vast. Au, dat werd al snel gloeiend heet. We lieten het blikje 3 minuten staan en daarna voelde het blikje lekker warm. Mooi, als het tegen zou vallen kun je het tijdens kampeertochten altijd nog als handwarmer gebruiken.
Toen ik het blikje opentrok had ik een beetje een domper. Uit dit gaatje kon alleen bouillon komen. Ik had toch een beetje soep verwacht. De geur vond ik al niet echt lekker. Beetje muf. Ook de smaak viel tegen (of was eigenlijk zoals verwacht, ik hoopte op een verrassing). Ik vond het naar oude bouillonblokjes smaken. De ingrediƫntenlijst beloofde eigenlijk al niet veel goeds qua smaak. Maarten was iets positiever en vond het "wel aardig". Hij at vervolgens het kommetje leeg.
De soep was warm, maar zeker niet heet.
Kortom, leuk om geprobeerd te hebben, maar dit zou ik zeker niet nog een keer kopen.

Ingrediƫntenlijst (compleet met spelfouten):
water, zout, gist extract, glucose siroop, suiker, natuurlijke kleurstof, curcumine, kruiden, specerijen, kip, prei, wortel, ui, seldery, paddestoelen, tarwebloem, raapzaadolie, melkpoeder, quargom,citroensap, natuurlijke aroma,maltodextrine, siliciumdioxide,gemodificeerd zetmeel(mais)knoflook, geconcentreerde kippebouillon.
Prijs: €2,75

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...