Duizenden1dag: Aardappel-koolrabipuree

zaterdag 21 december 2013

Aardappel-koolrabipuree

Nog een lekker recept voor bij het kerstdiner. Aardappel-koolrabipuree is net even anders dan een gewoon pureetje en koorabi smaakt niet zo overheersend waardoor veel mensen het lekker vinden. Ook niet onbelangrijk als je je hele familie aan tafel hebt met kerst.


Aardappel-koolrabipuree


Ingrediënten voor 2 personen

 • 700 gram koolrabi
 • 750 gram kruimige aardappels (bijv.  Doré, Eigenheimer, Irene)
 • 100 ml melk
 • 25 gram boter
 • peper en zout

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Schil de koolrabi en let er daarbij op dat je alle schil weghaalt. Anders vind je draderige stukjes in de puree. Snijd de koolrabi in stukken. Doe koolrabi en aardappels in een pan met water en kook ze in zo'n 20 minuten gaar. Laat ze na het afgieten nog even droog worden in de afgesloten pan. Warm intussen de melk met de boter op. Knijp alles door een pureeknijper of gebruik een stamper. Roer er in beetjes de melk en de boter doorheen tot je het smeuïg genoeg vindt en maak op smaak met peper en zout.

Het is mij nog nooit gelukt om aardappelpuree echt glad te krijgen. Ik gebruik al een pureeknijper en zorg dat de melk en boter warm zijn. Op internet vind ik allerlei tips: eerst de boter, dan pas de melk; net zo lang met houten spatel roeren tot het glad is enz. Ga ik de volgende keer eens proberen. 
Hoe maken jullie gladde puree?

5 opmerkingen:

 1. Gewoon met de passe vite op de oude manier, kan nie beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik houd van grove puree met stukjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn moeder deed het vroeger met de elektrische mixer. Ik houd ook meer van de grove variant maar voor een gladde puree werkt de mixer uitstekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je krijgt de aardappelpuree en beste luchtig en glad door ze eerst droog te stampen..dan pas de boter en de melk..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met de elektrische mixer en met een rauw ei erdoor wordt ie lekker luchtig en romig

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...