Duizenden1dag: APARTT in Rotterdam

dinsdag 3 december 2013

APARTT in Rotterdam

Afgelopen donderdag was ik uitgenodigd door restaurant APARTT in Rotterdam om samen met collega bloggers het nieuwe concept van APARTT te komen proeven.
Het eerste dat opvalt is de prettige sfeer. Er branden kaarsjes op de tafels, er hangen zwart-wit foto's aan de wanden en op een muur wordt heel groot een zwart-wit film vertoond. Ik vind tv schermen in een restaurant heel storend, maar deze beelden op de muur voegen iets toe aan de sfeer ipv dat ze er afbreuk aan doen. En bovenal werden we heel vriendelijk ontvangen.

We begonnen met een heerlijk voorgerecht dat bestond uit een proeverij van carpaccio, gerookte zalm, vitello tonato, zammouse, zalmtartaar, en eendenborstfilet. Daarbij werd een klein kopje uiensoep geserveerd. Ook werd er een plankje lekker brood met kruidenboter en olie op tafel gezet.
Helaas was het er vrij donker en ondanks dat het licht speciaal voor de foto's even wat hoger werd gezet, zijn al mijn foto's mislukt.

Na het voorgerecht vertelde de eigenaar van APARTT (Roy Wynia) dat hij ieder jaar met een clubje vrienden gaat golven in Portugal en dat ze daar dan zo lekker eten. Vooral de steaks in het lokale restaurant vinden gretig aftrek. Ze worden nl op een bijzondere manier gepresenteerd. Op een houten plank, waarin een gloeiend hete lavasteen ligt, kun je het  nog rauwe vlees zelf naar eigen smaak garen. Het is lekker mager doordat er geen olie of boter aan te pas komt. Er wordt alleen wat zout op de steen gestrooid. Dat concept heeft Roy naar Nederland gehaald en presenteerde hij donderdag aan ons. Ik vond het leuk om te zien hoe trots Roy op de kwaliteit van zijn vlees is. Hij zei bijv.niet dat hij hoopte dat het ons zou smaken, maar meldde dat we een fantastisch stuk vlees voor ons neus zouden krijgen. Het vlees zou de bijbehorende sausjes beslist niet nodig hebben. Hij ging er gewoon vanuit dat iedereen net zo enthousiast zou zijn als hij.

APARTT.e TASTE ON A STONE
foto is van de website van APPART
En daar bleek hij helemaal gelijk in te hebben. We kregen een flink stuk Aberdeen Angus biefstuk (250 gram) op de steen gepresenteerd en het vlees was inderdaad fantastisch van smaak. Heerlijk mals en zo lekker van zichzelf dat een beetje peper (zout zat al op de steen) meer dan genoeg is. De bijbehorende sausjes, frites, gebakken aardappels en koolsalade waren ook uitstekend van smaak. Je moet wel oppassen tijdens het eten, want de steen is 400 graden en daar moet je je dus niet aan branden. Ook om mij heen was iedereen enthousiast over het eten. Opvallend vond ik ook dat iedereen het hele stuk vlees opgegeten heeft. En het was toch best veel. Daarnaast was het ook gewoon ontzettend gezellig om te kletsen met mensen die allemaal dezelfde hobby hebben: eten en bloggen (Marieke van Brouwertje, Jocelina van Pink Chocolate Break en Janinke van Chickslovefood)

Hier kun je het stonefood menu zien.

Het restaurant ligt naast station Blaak en is dus erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik heb het in het donker niet kunnen zien, maar in de zomer kun je op het terras aan het water zitten.

APARTT.
Eten & Drinken

Blaak 4
3011 TA Rotterdam
T. 010 845 05 19
info@apartt.nl

                               


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...