Duizenden1dag: Italiaans restaurant Taormina in Alkmaar

zondag 8 december 2013

Italiaans restaurant Taormina in Alkmaar

Zaterdag gingen we naar theater de Vest in Alkmaar om daar de laatste voorstelling van Schudden te zien. Ga erheen als je nog niet geweest bent, want de mannen van Schudden zijn goed en grappig.

Vooraf gingen we eten bij Taormina, een Italiaans restaurant. Eenmaal binnen beland je in een binnentuin, met druivenranken boven je hoofd en een Italiaans sfeertje. Blikvanger is de grote houtoven waar de pizza's in gebakken worden.

Maarten bestelde vooraf de bruschettamix: 3 verschillende bruschetta's ; met tomaten, gesmolten mozzarella en met mediterrane groenten. Zonder het te vragen kregen we 2 bordjes, zodat ik ook mee kon proeven. De bruschetta met mozzarella was heerlijk, de bruschetta met tomaat heb ik niet geproefd en die met de groenten was lekker, maar de groenten waren erg koud. Die hadden iets meer op kamertemperatuur moeten zijn.


Ik zat me al helemaal te verheugen op mijn hoofdgerecht: Pasta Parmigiano (lintpasta met champignons in een romige saus en geflambeerd in de grote Parmezaanse kaas). En niet lang na het voorgerecht verscheen daar inderdaad een grote Parmezaanse kaas op een rijdende tafel. Er werd flink wat kaas van de bovenkant afgeschaafd en toen kon het spektakel beginnen.


De serveerster haalde een flink bord pasta een een lepel met brandende whisky. De brandende drank werd over de kaas uitgegoten en even goed verspreid.


Toen de kaas lekker gesmolten was werd de pasta op de kaas gelegd en even goed gehusseld.

                       

En daarna mocht ik dat hele grote bord pasta verorberen. En het bleek mijn lekkerste pasta ever. De champignons waren precies goed gaar, de pasta lekker al dente en de saus goddelijk.
Maarten kreeg de Tris di Pasta: een selectie van 3 pasta's. Alledrie erg lekker, maar we waren het er snel over eens dat de pasta Parmigiono de grote winnaar was.


We aten alle pasta op en hadden geen plek meer voor iets na. Jammer, want ik had hier graag een dessert willen proeven. We bewaren het voor een volgende keer, want we komen zeker terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...