Duizenden1dag: februari 2013

dinsdag 26 februari 2013

Winactie: paaspakket

Dit jaar wordt jouw pasen misschien extra feestelijk. Je kunt nl meedoen met de winactie van Duizenden1dag en zo kans maken op 1 van die 3 leuke paaspakketten t.w.v. 15 euro.


Waar komen de pakketten vandaan?

De pakketten worden ter beschikking gesteld door Tezet.nl. Tezet is een webwinkel met creatieve en unieke relatiegeschenken afgestemd op verschillende feesten. Er zijn relatiegeschenken voor Pasen, maar ook sinterklaaspakketten en kerstpakketten.

Wat zit er in het paaspakket?

  • Toefzakje chocolade paaseitjes (100 gram assorti) 
  • leuke ei-kaars 
  • Hol chocolade-ei 20 gram
  • Hol chocolade-haasje 30 gram 
  • Overheerlijk met amandel-spijs gevulde paasstol 500 gram
  • Zakjes frisse vruchteneitjes 50 gram 
  • Zakjes paasschuimpjes 50 gram 
  • Lekkere paaskransjes met versiering 175 gram
  • Lekker paasgebak 6 stuks, 260 gram


Hoe maak je kans?

Laat een reactie achter waarin je je leukste paasherinnering vertelt. Zochten jullie altijd paaseieren in de duinen? Wat gebeurde er tijdens die ene bijzondere Pasen? Of worden je herinneringen ieder jaar aangevuld door een leuke Paastraditie?
Door het liken van mijn facebookpagina en/of het delen van dit bericht maak je je winkans nog iets groter.

Tot wanneer kun je meedoen?

Tot en met zaterdag 16 maart kun je meedoen. Op zondag 17 maart wordt de winnaar bekend gemaakt via de facebookpagina en hier op Duizenden1dag.

zondag 24 februari 2013

Workshop taarten maken bij Paulien Culinair

Via Groupon heb ik een bon gekocht voor een workshop taarten maken bij Paulien Culinair in de Amsterdamse Pijp, vlakbij de Albert Cuypmarkt. Om 14.00 uur was ik samen met 6 andere cursisten aanwezig in de kleine gezellige keuken van Paulien. We kregen koffie en thee en ze legde ons in het kort uit hoe de komende 2,5 uur eruit zouden zien. Er zouden kleine citroen-meringue taartje en tarte tatin met appel gemaakt gaan worden  Daarnaast kregen we de kans met marsepein te werken en vormpjes uit te steken voor op de kleine taartjes.

We begonnen met het maken van het deeg. Omdat we met een oneven aantal waren heb ik alleen gewerkt; de rest van de groep werkte in tweetallen. Het was voor mij dus wel zaak om te onthouden dat ik van alle ingrediënten de helft moest gebruiken. Ik heb het er maar even bijgeschreven in het recept, want voordat je het weet heb je een heel ei bij het deeg gekiept ipv een half ei. 
Een tarte tatin is een omgekeerde taart. Er gaat eerst caramel in de vorm; daar leg je de appels op en pas daarna doe je het deeg in de vorm. De vorm moet je goed invetten anders heb je kans dat er een stuk taart achterblijft. Het deeg bestaat uit bloem, suiker, boter en ei. In het deeg maak je een gat zodat de stoom kan ontsnappen.
Voor de citroentaart met meringue gebruikten we ook deeg van boter, bloem, suiker en ei, maar dan in wat andere verhoudingen.
Beide soorten deeg leverden geen problemen op en moesten na het maken even rusten in de koelkast. Gelukkig ontdekte 1 van de cursisten daarna nog dat de suiker uit het recept ook in het deeg had gemoeten, zodat ze dat nog snel toe kon voegen.
Terwijl het deeg in de koelkast lag schilden we de appels voor de tarte tatin en maakte Paulien in een pan de caramel vast klaar. Ook persten we citroenen en raspten we citroen voor door de citroen-meringue. We klutsten de vulling in een pannetje op het vuur en terwijl dat afkoelde vulden we de taartvormen voor de tarte tatin.  Eigenlijk raar dat ik die zelf nog nooit gemaakt had.





Tussendoor kregen we allerlei kleurtjes marsepein op tafel en met alle bijbehorende uitstekertjes konden we oefenen met het uitrollen van marsepein en het maken van figuurtjes.




De bodems voor de citroen-meringue gingen met een blindbakvulling (bijv. droge bonen) in de oven. Een blindbakvulling gebruik je om te voorkomen dat de vormpjes helemaal uit model raken tijdens het bakken. Nadat ze afgekoeld waren kon de vulling erin. 






Tenslotte werkten we de taart af met de meringue en konden we diverse spuittechnieken proberen. Nadat we met brandertjes de meringue op de taartjes van een mooi bruin kleurtje hadden voorzien versierden we ze met de marsepeinen figuurtjes.Eigenlijk vind ik de taartjes zonder marsepein nog mooier, maar het was leuk om de figuurtjes te maken.





Aan het eind van de workshop werden alle taarten en taartjes in een doos gedaan en konden ze mee naar huis.


Paulien keert de taarten

Het was een gezellige middag en de taarten zijn erg lekker geworden. De workshop was wel echt gericht op beginnende bakkers; ik had het met alleen de recepten ook wel gered, maar Paulien heeft duidelijk kennis van zaken en houdt bij iedereen in de gaten of het nog goed gaat. Toch heb ik nog wel een leuke tip gekregen. Als je ongekleurde marsepein brandt met een crème brûlée brander geeft dat een heel leuk effect. Dat ga ik dus zeker thuis ook eens proberen.




Als je zelf ook eens een workshop bij Paulien wilt doen (ze geeft allerlei verschillende workshops voor beginners en gevorderden) kun je kijken op de website van  Paulien Culinair.

vrijdag 22 februari 2013

Frittatta met aardappel, spek en prei

Een frittatta is snel, makkelijk en ideaal om restjes in te verwerken. Ik maakte de frittatta met aardappel, spek, prei en bosuitjes.


Frittatta met aardappel, spek en prei

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote aardappels
  • 1 prei
  • 4 bosuitjes
  • 50 gram ontbijtspek in stukjes
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • snufje (gerookt) paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • olie of boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Bak het ontbijtspek in een koekenpan. Schil de aardappels, was ze en snij ze in kleine blokjes. Snij de prei en bosui in dunne ringetjes. Doe de aardappels, prei en bosui bij het spek en bak zo'n 10 minuten tot de aardappel net gaar is. 
Kluts de eieren met peper, zout en paprikapoeder. Doe het aardappelmengsel in een ingevette ovenschaal en giet de eieren erover. Zet 15 minuten in de oven tot het ei gestold is.




donderdag 21 februari 2013

kroketbroodje

Een warme, hartige snack voor bijv. na een lange, koude weekendwandeling in de winterzon. Eigenlijk heb ik altijd wel bladerdeeg en eieren in huis en toevallig had ik ook kroketten in de vriezer. Die restjeskroketten van na de kerst gebruikte ik voor deze broodjes. Je kunt natuurlijk ook een kroket naar keuze gebruiken.


kroketbroodje

kroketbroodje


Ingrediënten 

  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 diepvrieskroket
  • beetje geklutst ei

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de kroket op het ontdooide plakje bladerdeeg en maak de randen een klein beetje nat met water (met vingertop of kwastje). Rol het plakje om de kroket heen en druk een beetje aan. Vouw de zijkanten naar binnen en druk aan. Je hebt nu een ingepakte kroket. Bestrijk de buitenkant met ei en  laat het broodje 20 tot 30 minuten bakken in het midden van de oven. Als het broodje goudbruin is, is het klaar.

Tip: je kunt het plakje bladerdeeg besmeren met wat mosterd voor je de kroket erop legt.

woensdag 13 februari 2013

Kaasburger

Na de heerlijke falafel maakte ik ook de kaasburger van Sam Stern. Die was minder lekker dan de falafel, maar zeker de moeite waard. Ik maakte 2 grote burgers met de helft van de aangegeven hoeveelheden, maar dat bleek toch wat onpraktisch met bakken.Ze zijn nl niet zo stevig. De volgende keer zou ik de burgers 2 keer zo klein maken en wit brood gebruiken ipv bruin.. Noten erdoor zou ook lekker zijn. De pitabroodjes waar ik ze in wilden doen bleken beschimmeld, dus gebruikte ik heerlijke verse bloemtortillas van de Turk op de Oosterse markt in Beverwijk. Dat bleek een heel goede combinatie.


kaasburgers


Ingrediënten voor 6 stuks

  • 100 gram vers broodkruim
  • 175 gram geraspte kaas
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 1-2 eetlepels gehakte verse kruiden naar keus (ik had bladpeterselie)
  • 1 groot ei
  • 2 theelepels mosterd
  • citroenrasp (heb ik eruit gelaten, had geen citroen)
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Doe alle ingredienten in een kom en meng ze goed door elkaar. Zet minstens een uur in de koelkast, zodat het mengsel stevig genoeg wordt om er goede burgers van te kunnen maken.
Verdeel het mengsel in 6 ballen en druk ze plat tot burgers. Verhit olie in een pan en bak de burgers zachtjes in ongeveer 5 minuten gaar en bruin. 

Combineert goed met appelchutney, plakjes appel en uienringen. Als je de burger lekker pittig wilt kun je een gehakte rode peper toevoegen.

zondag 10 februari 2013

Falafel

Al jaren probeer ik af en toe falafel te maken. Het is nooit gelukt, want meestal viel het uit elkaar of was het gewoon niet lekker. Ik probeerde kikkererwten uit blik, geweekte rauwe en geweekte gekookte kikkererwten, maar het werd nooit echt wat. Het kwam hooguit een beetje in de buurt. Maar nu vond ik dan dus toch een recept waarmee ik een heerlijke falafel op tafel zette. Met lekkere bruine verse pitabroodjes van de Turk. Erbij had ik wat rucola en knoflooksaus van een beetje mayonaise, veel yoghurt en een paar fijngehakte teentjes knoflook. Volgende keer neem ik andere sla en wat meer rauwkost, maar ik had er nu nog even niet op gerekend dat de falafel zo lekker zou worden.
Het recept komt uit het boek van Sam Stern mega vega. We gaan denk ik nog veel van deze jonge kok horen, want volgens mij heeft hij al veel (vooral jonge) mensen aan het koken gekregen met zijn kookboeken.

                                                        Mega Vega

Falafel


Ingrediënten voor 4 personen

  • 175 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 kleine ui (ca 50 gram), zeer fijn gesnipperd
  • 2-3 flinke knoflooktenen, geperst
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepels chilipoeder (of 1 kleine gehakte rode peper zonder zaadjes)
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1-2 eetlepels verse peterselie (of munt), fijngehakt
  • zout en peper
  • 1,5 eetlepel warm water
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • zonnebloem- of plantaardige olie om in te bakken

Week de gedroogde kikkererwten minimaal 12 uur in twee keer zo veel water. laat uitlekken en droog goed af. Het moet straks een droog mengsel worden.
Pureer in de keukenmachine met ui, knoflook, kruidenj, specerijen, zout en peper.
Meng water met bakpoeder en roer door het mengsel.
Rol er stevige balletjes van en druk ze een beetje plat. Leg minstens 30 minuten in de koelkast.



Giet 5 cm olie in een koekenpan of wok. Wacht tot de olie zo heet is dat een broodkruimel er meteen bruin in bakt. bak een paar falafelschijfjes tegelijk, al omscheppend tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.



Serveer ze met sla, rauwkost, humus en knoflooksaus in een pitabroodje.




zaterdag 9 februari 2013

Pompoenrisotto met kip

Deze pompoenrisotto aten we vorige week ook al, maar toen maakte ik geen foto. De pompoen was toen wat vlak van smaak, dus die heb ik deze keer anders klaargemaakt. Bovendien heb ik hier nog wat van het kookwater van de artisjok doorheen gedaan. Deze keer was de risotto nog lekkerder dan vorige week, dus dit recept is een blijvertje.

pompoenrisotto met kip

Pompoenrisotto met kip


Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram risottorijst
  • 1/2 flespompoen
  • 1/4 courgette
  • 125 witte wijn
  • 800 ml bouillon (kip, groente of knoflook-kruiden)
  • 4 kippendijfilets
  • klein scheutje maple syrup
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen (chili)peper en zout
  • flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • klontje boter

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kip in stukjes en bestrooi ze met peper, chilipeper en zout. Bak ze in de olijfolie goudbruin en gaar. 
Snijd de pompoen en courgette in dobbelsteentjes en doe ze in een plastic zak (of kom). Doe er de maple syrup en een klein beetje olijfolie bij en schud (of roer) even goed. Spreid ze uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en doe ze 15 minuten in de oven. Ze zijn dan als het goed is nog net niet gaar. 
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en doe er de rijst bij. Roer tot de rijst glazig ziet. Doe er dan het pompoenmengsel bij (als de groenten al erg gaar zijn doe je ze er gewoon later bij). Voeg dan de wijn toe en blijf roeren tot de wijn opgenomen is door de rijst. Dan voeg je steeds een soeplepel bouillon toe tot de rijst gaar is. Blijf erbij om te roeren anders bakt het aan. Als de rijst gaar is doe je de kip en een gedeelte van de geraspte kaas erbij. Doe tenslotte een klontje boter bij de risotto en laat een paar minuten staan. Nog even doorroeren en direct serveren. Garneer met de achtergebleven kaas.









vrijdag 8 februari 2013

Artisjokken

Een artisjok is de bloemknop van een distelachtige plant. De schutbladeren en het hart kun je eten en hebben een fluweelzachte smaak die heel lang in je mond blijft hangen. Ik vind ze heerlijk. Omdat Maarten ze niet lekker vind en we vandaag laat aten, nam ik er een als tussendoortje. Dat ga ik vaker doen, want wat was die artisjok lekker zeg!


Artisjokken klaarmaken is heel simpel, maar wel tijdrovend. Spoel de artisjok goed af ivm evt bestrijdingsmiddelen en snijd de steel van de knop. Doe de artisjok in een pan en voeg water toe tot de artisjok gaat drijven of net onder water staat en doe er een beetje citroensap bij. Kook de artisjok in ongeveer 45 minuten gaar (is beetje afhankelijk van de grootte). Als je er zonder weerstand een blaadje uit kunt trekken is hij gaar.
Laat de artisjok uitlekken en leg hem op een bord. Ik at er een beetje knoflook- en truffelmayonaise bij, maar een vinigraite smaakt er ook uitstekend bij.
Je begint met een van de buitenste bladeren eraf te trekken. Die dip je in de saus of vinegraite en dan schraap je met je tanden het onderste, vlezige gedeelte van het blad af.  Hoe meer je naar het binnen gaat, hoe dunner de blaadjes worden. Uiteindelijk kun je gewoon een hap van het blaadje nemen zo dun is het onderste gedeelte. Zo ga je door tot de blaadjes zo dun zijn dat het niet meer lukt.



Als je de laatste blaadjes van de artisjok plukt ben je bij het hooi aangekomen. Dit zijn rechtopstaande, dunne sprietjes die je niet kunt eten. Je kunt ze het best voorzichtig tussen duim en wijsvinger plukje voor plukje verwijderen.



Je houdt dan het artisjokhart over dat je weer wel kunt eten.



Je kunt artisjokken ook in de snelkookpan of in de magnetron klaarmaken. Dan zijn ze veel sneller klaar. Voor de magnetron wikkel je de artisjok in magnetronfolie of leg ze in een glazen schaal afgedekt met magnetronfolie. Op de hoogste stand zouden ze in 15 minuten gaar moeten zijn.

donderdag 7 februari 2013

Granola

Jaren geleden maakte ik deze granola al eens en ik kon me nog goed herinneren hoe lekker die was. Omdat ik de laatste weken weer iedere dag ontbijt met yoghurt met walnoten, zonnepitten, lijnzaad en chiazaad, heb ik die granola maar weer eens gemaakt. Zo'n granola gaat een stuk sneller 's morgens dan allemaal losse noten en zaden. De hoeveelheden van de vorige keer weet ik niet meer, dus ik heb maar wat gedaan. Wel werd het net zo lekker als in mijn herinnering.



Granola


Ingrediënten

  • 140 gram gehakte gemengde noten
  • 160 gram havervlokken
  • 30 gram lijnzaad
  • 50 gram zonnepitten
  • 40 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 75 ml olijfolie
  • 30 gram maple syrup

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Verwarm de olie en de maple syrup even in de magnetron of in een pannetje op laag vuur zodat ze beter mengen. Roer goed door en giet het mengsel bij de droge ingrediënten. Nog eens goed roeren en dan uitspreiden op een bakplaat met bakpapier. Om de 10 minuten even omscheppen. Ongeveer 25 minuten bakken en laten afkoelen. Heerlijk door de yoghurt.

maandag 4 februari 2013

Hartige taart met gehakt, courgette en geitenkaas 

Het recept voor deze overheerlijke hartige taart vond ik bij Hurmie's thought for food . Ik maakte 2 kleintjes en een grote in een vlaaivorm. Die laatste heb ik ingevroren voor een latere makkelijke maaltijd.



Hartige taart met gehakt, courgette en geitenkaas 


Ingrediënten

  • 250 gram gehakt
  • 1 ui (in dunne halve ringen)
  • 2 gemiddeld grote courgettes
  • 100 gram zachte geitenkaas (chevre)
  • 100 gram belegen kaas
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • boter om in te vetten
  • zout
  • nootmuskaat
  • peper

Bak het gehakt rul in een braadpan zonder boter in de pan toe te voegen. Voeg hier na een paar minuten de ui in halve ringen aan toe.  Voeg zout, nootmuskaat, teentje knoflook, en peper toe. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen.

Vet een lage ovenschaal in met boter. Bekleed met de bladerdeeg, tot ongeveer een cm onder de rand. Plak de lappen deeg goed aan elkaar.

Doe eerst de belegen kaas in de ovenschaal op de bodem en leg hierover het gehakt. Leg daarover een laag courgette in hele dunne plakken gesneden. Verkruimel hierover de zachte geitenkaas en vervolg met een laag courgette plakjes.

Klop de eieren in een bak. Doe hierin nog een beetje peper en zout. Giet dit mengsel over de taart.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de taart in 30 minuten totdat de randen van het bladerdeeg bruin kleuren.

De taart is zowel warm als koud erg lekker.

zondag 3 februari 2013

Geroosterde aardappels met courgetteburgers

Geroosterde aardappels uit de oven vind ik zo lekker dat je me daar eigenlijk ieder moment van de dag een plezier mee kan doen. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken.


Geroosterde aardappels


Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • olijfolie
  • zout

Schil de aardappels en snijd ze in grote stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met een dun laagje olijfolie in de oven. Kook intussen de aardappels ongeveer 9 minuten in water met wat zout, giet ze af en schud de pan met deksel even een paar keer flink heen en weer. De aardappels worden nu lekker kruimig. Leg de aardappels dan op de bakplaat en wentel ze even door de olie (gaat heel goed met een barbecuetang). Rooster ze in ongeveer 45 minuten goudbruin en knapperig.Leg ze even op keukenpapier om een beetje uit te lekken als dat nodig is. Het lekkerst zijn ze met versgemalen zout of wat fleur de sel.


We aten er heerlijke courgetteburgers bij, die ik vond op de blog van Keukenprinsessen. Ik heb deze keer het recept helemaal aangehouden, maar je kunt er natuurlijk nog allerlei variaties op maken. Ik denk aan geitenkaas, gehakte noten, pesto enz.


courgetteburgers


Ingrediënten voor 3 burgers

  • 270 gram courgette
  • 3 blaadjes munt
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gram ricotta
  •  paneermeel
  • 1/3 tot 1/2 ei
  •  beetje bloem
  • peper en zout
  •  olijfolie om in te bakken


Rasp de courgette boven een zeef op een kom fijn, als de hele courgette geraspt is plaats je een schoteltje en iets zwaars op de courgette zodat het vocht er goed uit loopt. Dit laat je ongeveer een half uurtje staan en dan kun je met een lepel nog even het restant van teveel vocht eruit drukken.
Dan voeg je de ricotta,munt,kaas en het ei toe, eerst 1/3 deel dan kun je later altijd nog extra toevoegen als dit nodig is. Dit kneed je met je handen lekker door elkaar,een beetje zout en wat meer peper toevoegen en goed vermengen, als laatste voeg je paneermeel toe, dit is op gevoel, het is de bedoeling dat je mengsel van alles goed gevormd kan worden tot een burger, als het niet goed plakt nog een beetje ei erbij, is het mengsel te nat, nog een beetje paneermeel erbij. Maak hier de burgers van en bestrooi deze aan beide zijden met een beetje bloem. Verhit dan wat olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten mooi bruin, in ongeveer een minuut of 8 op een matig hoog vuur, regelmatig even keren en de kleur in de gaten houden.

vrijdag 1 februari 2013

Quiche met spinazie en gorgonzola

Ik wilde al tijden eens een hartige taart bakken met een zelfgemaakte deegbodem ipv bladerdeeg. Het werd deze spinaziequiche met gorgonzola van uit het Handboek oven van Karin Luiten. Bijzonder is dat er geroosterde walnoten door het deeg zitten (die ontzettend lekker gingen ruiken tijdens het roosteren in de oven). 
Waar Karin Danish blue gebruikte, nam ik gorgonzola en ik heb een restje ontijtspek meegebakken met de ui en spinazie.
De bodem werd lekker knapperig en smaakte prima in combinatie met de rest van de quiche. Je bakt hem blind door hem eerst gevuld met bakbonen op bakpapier te bakken. Daar zijn speciale bonen voor te koop, maar je kunt ook gewoon gedroogde bonen gebruiken. Ik heb een pot met droge kikkererwten die ik daarvoor gebruik. Ik maakte 2 kleine quiches ipv een grote en heb er eentje ingevroren.



Quiche met spinazie en gorgonzola


Ingrediënten voor 4 personen


Walnotendeeg
  • 50 gram walnoten
  • 200 gram bloem
  • 75 gram koude boterblokjes
  • 1 ei
  • snufje zout

Vulling
  • 300 gram panklare spinazie
  • 125 gram Danish blue (of andere blauwschimmelkaas)
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • klontje boter
  • versgeraspte nootmuskaat
  • zout en peper uit de molen
  • boter en bloem voor het invetten

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Bodem

Leg de walnoten op de bakplaat en rooster ze 10 minuten in de opwarmende oven. laat afkoelen en maal fijn in de keukenmachine. Meng met de overige ingrediënten tot een lichtbruin deeg.
Laat het deeg 30 minuten in plasticfolie rusten in de koelkast. D
Doe het deeg in een ingevette en bebloemde  (spring)vorm van24 cm. Vul met bakpapier en bakbonen. bak 15 minuten blind met een bakvulling en dan nog 5 minuten zonder bonen en papier.

Vulling

Snipper de ui en de knoflook. Smelt wat boter in een wok en fruit zachtjes 5 minuten.
Zet het vuur hoog en voeg hand voor hand al omscheppend de spinazie toe tot hij geslonken is. Bestrooi met wat zout. Laat afkoelen en goed uitlekken in een vergiet.
Doe eieren, room, stukjes kaas, weinig zout, veel versgemalen peper en nootmuskaat in een hoge kom en pureer glad met de staafmixer (of kluts met een vork of garde).

Verdeel de spinazie over de voorgebakken bodem. Giet het eiermengsel erover en bak de quiche gaar in ongeveer 25 minuten.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...