Duizenden1dag: Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika

zaterdag 25 januari 2014

Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika



Op 9 januari 2014 organiseerde PR buro De kroon op het werk een nieuwjaarsbijeenkomst voor foodblogers. Er waren lezingen, hapjes en drankjes en vooral ook de kans om kennis te maken met collega-foodbloggers. Het was druk, gezellig en leerzaam en als kers op de taart kregen we ook nog een enorme goodiebox mee naar huis. Loodzwaar en vol met producten om uit te proberen.


Een aantal producten hebben we inmiddels getest. De toastjes met tomatentapenade vond Maarten geweldig en ik heb de worst zo ongeveer achter elkaar opgegeten.
Pas op: erg pittig!
  
Er zaten ook een gerookte makreel en en een zakje geschilde aardappels in de doos. Die makreel bleek fantastisch. Lekker vet en zeer smaakvol. De aardappels waren ook lekker en had ik met hetzelfde gemak zelf even geschild. Maar als je om wat voor reden dan ook geen aardappels kan schillen komt zo'n zakje waarschijnlijk goed van pas. Ik gebruikte ook de peperolie uit de box in dit recept. Het bleek een prima toevoeging, maar pas op, de olie is erg heet. Ik deed er echt maar een klein scheutje in en de tortilla was (voor ons) op het randje van te pittig.



Aardappeltortilla met makreel en geroosterde paprika



Ingrediënten

  • 500 gram geschilde aardappels 
  • 1/2 gerookte makreel in plukjes
  • 2 geroosterde paprika's (in dit geval uit pot)
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 75 ml olijfolie (+ klein scheutje peperolie)
  • peper, zout, gerookt paprikapoeder 

Snijd de aardappels in dunne plakjes en de ui in ringen. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak daarin de aardappels en ui zo'n 20 minuten zachtjes gaar. Zorg dat ze alleen garen, niet bruin worden. Na 20 minuten schep je de aardappels en ui uit de pan en doe je ze in een kom.
Kluts 3 eieren en doe er peper, zout en een snufje gerookt paprikapoeder bij. Giet dit mengsel bij de aardappels en ui en roer even door. Terwijl de eieren een beetje in de aardappels trekken, snij je de paprika's in stukjes. Meng ze samen met de makreel losjes door het eimengsel.
Verhit de overgebleven olie in de pan en doe het mengsel er bij. Druk met een spatel even aan, want je wilt een dikke koek krijgen en geen losse stukjes. Leg een deksel op de pan en laat het ei rustig stollen. Als het ei gestold is draai je de tortilla om. Dat doe je als volgt: laat de tortilla op een bord glijden; leg er een ander bord op; keer om en laat weer in de pan glijden. Als je handig bent (of geen afwasmachine hebt) kun je ook een bord op de pan leggen en hem zo omdraaien. Laat nog heel even bakken tot ook de onderkant goudbruin gebakken is. 
Serveer hem warm of lauwwarm.



De volgende dag is deze tortilla bijna nog lekkerder. Ook prima mee te nemen voor een picknick of als buffet- of borrelhapje. Je hoeft hem niet op te warmen. Op kamertemperatuur is hij ook heerlijk.

1 opmerking:

  1. Hoi, wat een leuk recept. Extra leuk om te zien wat een ieder met dezelfde ingrediënten doet! Ik maakte een variant op huzarensalade. Ook erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...