Duizenden1dag: Pasta met paddenstoelen en kip

dinsdag 4 februari 2014

Pasta met paddenstoelen en kip

Dit pastagerecht ontstond doordat de vriezer een nacht op een kier had gestaan. De inhoud bleek nog te redden, maar de vriezer moest wel snel ontdooid. Op zo'n moment blijkt maar weer eens hoeveel er eigenlijk ongemerkt toch weer in de vriezer ligt waarvan je geen weet meer hebt en blijkt zo'n tegenslagje toch best nuttig. Bovendien is de vriezer nu weer lekker schoon en gesorteerd. In een van de lades vond ik een zakje met kippendij. Gecombineerd met het restje Danish Blue dat ik overhield na het maken van deze hartige taart en een restje rauwe ham werd dat onderdelen van deze pastaschotel. Gaat hier zeker vaker op tafel komen.

Pasta met paddenstoelen en kip


Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 200 gram verse pasta (uit koelvak)
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram Danish blue
  • 25 gram gesnipperde rauwe ham (of ontbijtspek) 
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 200 gram kippendij
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers)
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn (vers)
  • (versgemalen) peper en zout

Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn en bak ze een paar minuten in wat olie. Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze samen met de ham en de kruiden mee tot de paddenstoelen bijna gaar zijn. Roer de bouillon en de slagroom erdoor en laat 10 minuten heel zachtjes koken. Kook intussen de pasta gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de in stukjes gesneden kippendij gaar in wat olie en doe ze bij de saus. Verkruimel de Danish blue en roer de stukjes door de saus.
Vet een ovenschaal in met wat boter en de de pasta en de saus in de schaal. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.



2 opmerkingen:

  1. Misschien bij vermelden voor hoeveel personen dit betreft. Na correctie mag wat mij betreft deze comment verwijderd worden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak al mijn recepten voor 2 personen. Als er over is eten we het later nog een keer; ik vries een gedeelte in of ik deel het uit. Als een recept voor meer personen is vermeld ik dit over het algemeen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...