Duizenden1dag: Broodje met gegrilde halloumi en avocado (foodblogswap)

zaterdag 1 maart 2014

Broodje met gegrilde halloumi en avocado (foodblogswap)

Deze maand deed ik voor de twaalfde keer met met de foodblogswap. We zijn dus al een heel jaar bezig en in dat jaar heb ik door de foodblogswap heel veel nieuwe en leuke blogs ontdekt. Deze maand kreeg ik Yellow lemon tree van Maura toegewezen. Een blog met een mooie lay-out, heerlijke recepten en prachtige foto's. Ga er zeker eens een kijkje nemen als je Yellow lemon tree nog niet kent.

Ik besloot het deze keer iets anders dan normaal aan te pakken en heb aan mijn vriend gevraagd of hij iets wilde uitzoeken op de blog van Yellow lemon tree.. De keus viel op de gegrilde halloumiburger met avocado en daar kon ik mij geheel in vinden. Ik ben gek op avocado en had nog nooit halloumi gegeten. Halloumi stond al wel een tijd op mijn lijstje om eens te proberen, dus dat kwam goed uit. Bovendien dacht ik een potje gecarameliseerde uien met bacon in de kast te hebben staan die ik afgelopen vakantie in Engeland gekocht had. In dat potje bleek uiteindelijk baconjam te zitten maar dat paste er uitstekend bij.Broodje met gegrilde halloumi en avocado


Ingrediënten voor 2 personen

 • 200 gram halloumi kaas (te koop bij Turkse winkels, natuurvoedingswinkels en sommige supermarkten)
 • 2 broodjes
 • 1 rijpe avocado
 • 1 eetlepel crème fraiche (of kwark)
 • 2 eetlepels bacon jam (of gekarameliseerde ui)
 • handje rucola
 • handje alfafa
 • een paar plakjes komkommer

Snijd de halloumi in twee dikke plakken. Verhit een grillpan of grill. Grill de halloumi samen met het brood tot er mooie grillstrepen op staan.
Lepel de avocado uit de schil. Pureer de avocado samen met een lepel kwark of crème fraiche. Breng de avocadopuree op smaak met peper en zout.
Verdeel de avocadopuree over de broodjes. Leg hier de rucola en de komkommer op. De gegrilde halloumi leg je daar weer op. Smeer de baconjam op de kaas of verdeel de uien over de kaas. Je kan ook zelf uien karameliseren door een flinke ui in halve ringen te snijden, even aan te bakken op hoog vuur en vervolgens met een schepje suiker of scheutje ahornsiroop en wat water in te laten koken.
Bestrooi de burger met de alfafa en evt nog wat extra rucola. 

Deze baconjam heb ik dus in Engeland gekocht. Ik ontdekte thuis dat het gemaakt wordt door Eat 17, een eetcafe in Londen. De jam was zo succesvol op de burgers die ze serveerden, dat ze het in potjes zijn gaan verkopen. En het moet gezegd, lekker is het zeker!

We vonden dit broodje erg lekker. De halloumi is nog voor verbetering vatbaar denk ik. Ik heb nu een pakje bij de Turk gekocht, maar zag het gisteren ook vers bij Ekoplaza liggen. Een volgende keer zal ik die proberen, omdat ik vermoed dat de smaak nog wel beter kan.
Deze maand maakte Marion van Marions kitchen stories een variant van de hartige taart met gehakt courgette en geitenkaas van Duizenden1dag.


2 opmerkingen:

 1. Oooooh heerlijk! Halloumi is zo lekker. Ik houd echt van dat "rubberige" gevoel haha, heel gek misschien. Lekker met die baconjam, kan me voorstellen dat dat perfect samengaat. Leuk ook dat je vriend dit gerecht uitkoos :)

  Bedankt voor je verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...