Duizenden1dag: Hartige taart uit de koekenpan met linzen, rijst en vegetarische spekjes

dinsdag 11 maart 2014

Hartige taart uit de koekenpan met linzen, rijst en vegetarische spekjes

Vorige week liep ik in Den Haag toevallig langs de Vegetarische slager. Dit was mijn kans om daar eindelijk eens iets te kopen en te proeven of de producten mij net zo enthousiast maken als de lyrische reacties die ik soms op Twitter voorbij zie komen. Ik kocht kipstukjes en spekjes, waarvan ik de kipstukjes de dag erna in een pastamaaltijd verwerkte. En die bleken inderdaad erg lekker. Het is wel een beetje bizar om de structuur (en ook wel de smaak) van kip te proeven terwijl je weet dat het iets anders is. Het enige dat ik er op aan kon merken is dat ik de stukjes vrij zout vond, maar daar kun je de rest van de maaltijd wel op aanpassen. Maar verder vind ik ze zeker de moeite waard. De spekjes bleken een perfecte combinatie met de linzen van vanavond.

Wij eten niet vegetarisch, maar onbewust (en ook wel bewust) maak ik regelmatig een vegetarische maaltijd. Vaak heb ik pas tijdens het eten door dat er geen vlees in de maaltijd zit. Het recept van vandaag is ook zonder vlees en bestond voornamelijk uit restjes. Na de linzenburgers van gisteren had ik nog voor zeker 4 burgers linzenmengsel en nog een half blikje linzen over. Bovendien moesten de vegetarische spekjes op en had ik per ongeluk rijst uit de vriezer gehaald. Het resultaat was een hartige taart uit de koekenpan (of noem je zoiets anders?) en die bleek zeer blogwaardig.


Hartige taart uit de koekenpan met linzen, rijst en vegetarische spekjes


Ingrediƫnten

  • restant linzenburgermengsel
  • flinke hand gare rijst
  • 150 gram vegetarische spekjes (of gewone spekblokjes)
  • klein blikje linzen 
  • 4 eieren
  • wat olie om in te bakken

Bak de vegetarische spekjes even in de koekenpan. Meng alle ingrediƫnten in een kom en roer even goed door. Verhit de olie in een koekenpan en bak het mengsel tot het een stevig geheel is. Druk het met een spatel even goed aan in de pan. Als het ei gestold is kun je de taart omdraaien met behulp van een groot bord. Dat bord leg je op de pan, waarna je de pan met het bord omdraait. Laat dan de taart van het bord in de pan glijden en bak de onderkant ook nog een paar minuten.
Serveer in punten met het yoghurtsausje dat ik bij de linzenburgers maakte. Dit gerecht kun je prima van te voren maken. De volgende dag hebben we nog een puntje opgewarmd als lunch en dat smaakte prima.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...