Duizenden1dag: Voedzame mueslirepen

vrijdag 28 maart 2014

Voedzame mueslirepen

Als ik uit mijn werk kom heb ik altijd ontzettende trek in iets lekkers. En meestal duurt het dan nog best lang voordat we kunnen avondeten. Gevaarlijk momentje dus, want ik loop dan het risico dat ik van alles bij elkaar ga snaaien. Ik heb natuurlijk al diverse methoden geprobeerd om de tijd tussen 17.00 uur en 19.00 uur te overbruggen, maar het blijft lastig. Deze mueslirepen zorgen voor een langdurig voldaan gevoel, dus die gaan mee in de tas voor in de auto onderweg naar huis. Tegen de tijd dat ik thuis ben red ik het dan wel weer even.



De eetlepels die ik gebruik zijn 15 ml. Gebruik dus niet zomaar een willekeurige eetlepel, maar neem de eetlepel van een maatlepelsetje. Ze kosten maar een paar euro en je hebt er veel gemak van.


Voedzame mueslirepen


Ingrediënten voor ongeveer 8 repen

  • 125 gram havervlokken
  • 75 gram ontpitte dadels
  • 1 eetlepel kokos
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel gepeld hennepzaad
  • 4 eetlepels gemengde ongebrande noten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels palmsiroop
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels kokosolie 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle vaste ingrediënten in een keukenmachine en maal ze tot alles goed gemengd is. Zorg er wel voor dat je het niet al te fijn maalt. Het is lekker als je nog stukjes noot proeft in je mueslirepen.
Doe dan de vloeibare ingrediënten erbij en meng goed. Je kunt eventueel de vloeibare ingrediënten even een beetje verwarmen in een pannetje of de magnetron. Dan wordt het iets dunner en kun je het nog makkelijker mengen.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Ik gebruikte een iets te groot brownieblik. Zorg dat het mengsel ongeveer een centimeter dik is. Het mengsel is zo stevig dat je het prima in een te groot bakblik kunt stoppen. Druk het wel even goed aan, anders heb je kans dat de repen te kruimelig worden.
Bak de massa 15-20 minuten in de oven. Het moet licht gebruind zijn en is nog redelijk zacht. Zodra het mengsel afkoelt wordt het harder. 
Laat het mengsel een beetje afkoelen, haal het dan voorzichtig uit het bakblik en snijd het in repen. Laat dan helemaal afkoelen. Als je te lang wacht kun je het niet goed meer snijden. Het zal dan gaan brokkelen en je krijgt geen mooie repen meer. Mocht je toch te laat zijn. Brokkel het dan maar helemaal af of maal het in de keukenmachine. Lekker voor door de yoghurt, kwark of havermout.

Je kunt naar hartenlust variëren met deze repen. Gebruik eens rozijnen ipv noten, neem een ander soort olie of gebruik honing ipv palmsiroop. 

Hoe zorg jij ervoor dat je niet alles bij elkaar snaait als je wat langer op je avondeten moet wachten?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...