Duizenden1dag: Dip met avocado, zalm en truffelmayonaise

donderdag 10 april 2014

Dip met avocado, zalm en truffelmayonaise

Een maand of 2 geleden heb ik deze dip per ongeluk ontdekt doordat ik een bakje zalm met dille in de koelkast had liggen. Die had ik een tijd terug bij de Makro gekocht en ingevroren, maar nu het ontdooid was moest ik er iets mee. Verder had ik een avocado die gebruikt moest worden, wat rucola en een restje crème fraîche. Als laatste lagen er nog een paar Turkse platbroden die niet meer echt lekker vers waren. Deze restjes bleken een heerlijke snack op te leveren die we uiteindelijk als avondmaaltijd gegeten hebben. Omdat ik niet verwachtte dat dit zo lekker zou zijn dat ik erover wilde bloggen maakte ik alleen een snelle foto met mijn telefoon. Eigenlijk meer als gewoonte. Maar nu ben ik blij dat ik dat deed, want dit recept is beslist blogwaardig.


Dip met avocado, zalm en truffelmayonaise


Ingrediënten

  • 150 gram fijngesneden gerookte zalm (in mijn geval met dille)
  • 1 avocado
  • 1 flinke eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel (truffel)mayonaise (ik vind Jean Bâton het lekkerst)
  • flinke hand rucola
  • peper

Snijd de avocado en de zalm in hele kleine stukjes en prak goed door elkaar. Ik deed dat met mijn ouderwetse moulinette (minikeukenmachine), maar met de hand kan natuurlijk prima. 
Snijd de rucola in stukjes en meng ze samen met de truffelmayonaise en de creme fraiche door het avocado-zalm mengsel.

Rooster de stukken platbrood in de broodrooster en breek ze in stukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...