Duizenden1dag: Kabeljauw met aardappel en prei in een pakketje uit de oven

woensdag 21 mei 2014

Kabeljauw met aardappel en prei in een pakketje uit de oven

Maarten komt regelmatig thuis met een portie zelf gevangen kabeljauw. Het leukst vind ik het als ik de vis kan combineren met aardappels en groenten uit de moestuin van mijn werk, maar op de aardappels moeten we nog even wachten en qua groenten hebben we nog niet veel meer dan sla, postelein en spinazie te oogsten. Bovendien had ik nog kleine preitjes in de koelkast die nodig op moesten en zo kwam ik tot dit vispakketje. 
Het was gisteren flink warm en dan heb ik niet zo'n zin om lang in de keuken te staan. Met dit vispakketje ben je snel klaar en je kunt ze ook goed een paar uur van te voren maken. Ik vind zo'n pakketje op je bord ook altijd iets gezelligs hebben. Het voelt als het uitpakken van een kadootje waar dan ook nog eens heerlijke geuren uit opstijgen. 


Kabeljauw met aardappel en prei in een pakketje uit de oven


Ingrediƫnten voor 2 pakketjes

 • 2 aardappels
 • 2 preitjes
 • 2 kabeljauwfilets
 • 2 flinke eetlepels pesto van goede kwaliteit
 • scheutje lekkere olijfolie
 • peper en zout
 • evt wat geraspte Parmezaanse kaas
 • 2 velletjes bakpapier van ca 30 cm
 • keukentouw

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de aardappels 7 minuten. Ik had nieuwe aardappels en heb ze in de schil gekookt, nadat ik ze eerst even met een borstel onder de kraan schoon geschrobd had.Was intussen de prei (even insnijden aan de groene kant, dan kun je de slierten onder de kraan uitspoelen) en snijd de prei in ringetjes. Schaaf de aardappel in plakjes of maak sliertjes door de aardappel te raspen en leg de aardappel in het midden van het stuk bakpapier. Sprenkel er een beetje olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Leg er dan de prei bovenop. Evt kun je hier geraspte kaas overheen doen.
Leg er tenslotte de kabeljauwfilet bovenop en smeer lekker dik in met pesto. Strooi er nog een beetje peper over en vouw dan het pakketje dicht. Vouw eerst het bakpapier over het stapeltje heen en vouw daarna de 2 zijkanten naar binnen. Bind dicht met keukentouw en leg het op een bakplaat in de oven. Na zo'n 30 minuten zijn de pakketjes klaar. Vouw open op je bord.


Het touw op de foto is jute, want mijn keukentouw bleek op. Het ging wel, maar het ging nogal ruiken en ik was bang dat het in de fik zou vliegen. Vandaag dus maar even keukentouw halen.
Deze pakketjes kun je in allerlei varianten maken en zullen dus nog wel vaker voorbij gaan komen.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb dit lekker receptje gemaakt & het was super lekker !!! :)
  MMMMMM!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! En helemaal leuk dat je het even laat weten. Word ik altijd blij van :-)

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...