Kip met cashewnoten
Ingrediƫnten
- 4 ontbeende kippendijen
- zeezout en peper
- 2 eetlepels (zonnebloem)olie
- 50 gram geroosterde ongezouten cashewnoten
- 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
- 6 bosuitjes. in ringetjes of wat grovere stukken
- 1,5 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- een snufje suiker
- 1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes, in ringetjes gesneden
Snijd de kip in kleine stukjes en strooi er wat peper en zout over.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook een paar minuten. Voeg dan de kip toe en roerbak tot de kip gaar is. Doe er dan de bosuitjes, sojasaus, vissaus en het snufje suiker bij en roerbak nog een minutje. Voeg tenslotte de rode peper en de cashewnoten toe en meng goed.
Serveer met (pandan)rijst.
Tip: Dit gerecht is vlug klaar omdat je alles roerbakt, maar het is dan wel zaak dat je alles klaar hebt staan, zodat je snel door kunt werken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten