Duizenden1dag: Nom nom nom tag

zondag 8 juni 2014

Nom nom nom tag

Van het nom nom nom zeggen als je iets lekkers eet begrijp ik dus helemaal niets. Normaal gesproken zou ik dus zo over een nom nom nom tag heen gelezen hebben (als je getagged bent beantwoord je een aantal vragen die je vervolgens weer door kunt geven). Maar als Marleen van Eten uit de volkstuin mijn blog zomaar in het zonnetje zet denk ik daar natuurlijk iets langer over na.
Conclusie: nom nom nom vind ik een stomme uitdrukking, maar de tag vind ik eigenlijk gewoon wel heel leuk. Ik heb hem inmiddels al een paar keer voorbij zien komen en hier vind je mijn antwoorden op de vragen uit de tag.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik heb periodes dat ik bijv heel vaak risotto maak, of gebakken rijst, of hartige taart of bananenpannenkoekjes, maar die periodes verschillen steeds en zijn ook weer ineens voorbij, dus ik vind het moeilijk om daar een antwoord op te geven. 

Wat vind jij lekker, dat verder iedereen vies vindt (en andersom)?
Op mijn enthousiasme over slakken wordt nog wel eens met enige weerstand gereageerd. Ik vind het wel leuk om dingen te proberen waar mensen moeite mee hebben, slakken, insecten, testikels enz. In Thailand aten we grote sprinkhanen en op Java plozen we een kippenkop uit (sorry voor de vegetariers die dit lezen).

Wat iedereen lekker schijnt te vinden en ik dus echt heel vies vind: havermoutpap of overnight oats. Bah!!!!! Ik heb het zowel warm als koud geprobeerd, maar ik vind de structuur heel smerig.In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Ik zou het liefst elke dag streetfood eten van foodtrucks zoals bij de Rollende keukens of van stalletjes op een markt in bijv Bangkok of Londen. Het sfeertje tussen al die eettentjes vind ik zo gezellig en vaak eet je er lekkerder dan in een restaurant.Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Vroeger was ik stapelgek op de "bakken bo", een tostie met kaas uit de koekenpan. Dikke pret als mijn zusje en ik tegen mijn vader zeiden dat we kauwgum tussen ons brood hadden gekregen ipv kaas en daar grote draden van konden trekken bij elke hap. En nog steeds ben ik gek op tosties, dus het zou een tostieversie worden. Een tostie met geitenkaas en pesto is op dit moment favoriet, maar ik kan er nog veel meer bedenken.
Het broodje humus en avocado is ook een van mijn favorieten (of toch een broodje kippenlever met spek?) Maar een broodje falafel zou het ook goed kunnen winnen.Deel een handige kooktip
Als je iets wilt marineren of aardappelblokjes wilt kruiden ofzo kun je daar prima een diepvrieszak voor gebruiken. Alle ingrediĆ«nten erin, even beetje schudden en klaar. In het geval van marineren kun je de zak ook prima in de koelkast bewaren. Zo'n zipzak is daar erg handig voor, maar een knoop in een diepvrieszakje doet het ook prima.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?
Te veel om op te noemen, maar ik wil in elk geval nog eens een Miserable bakken. Het ultieme worstenbroodje is ook een van mijn missies. Ik wil me gaan verdiepen in wat gezondere baksels zonder suikers en zou ook nog veel vaker willen experimenteren met brood.

Zelf koken/eten bestellen/buiten de deur eten
Op vakantie vind ik uit eten gaan erg leuk. Op een liefst bijzondere plek nieuwe gerechten proberen. Thuis eten we af en toe buiten de deur. 
Eten afhalen doen we eigenlijk zelden, hooguit eens een patatje.

Ben je ergens allergisch voor?
Nee, niet op eetgebied.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?
Na mijn worstworkshop ben ik wel een beetje in de ban van verse worst, maar ik ben het niet heel veel meer gaan eten ofzo. En ik heb steeds zin om ijs te maken. Na het heerlijke whiskey-ijs heb ik nog citroenijs en zwarte sesamijs gemaakt, maar die laatste was nog niet helemaal naar mijn zin. En ik kan nog heel veel ijsjes meer verzinnen die ik wil maken. En broodjes met zalm of garnalen en avocado zijn de laatste tijd ook erg geliefd. Ik vind het ook steeds leuker om producten direct van de producent te kopen of helemaal zelf te maken. Dan weet je tenminste wat er in je eten zit. In dit seizoen ben ik natuurlijk ook geobsedeerd door alles wat er uit de moestuin komt. Deze week komt het eindelijk echt op gang. De eerste aardappels zijn al geoogst, de peultjes zijn ook plukklaar en de capucijners en doperwten kom er ook aan. Daar word ik echt heel erg blij van.

Wat is je favoriete toetje?
IJs, maar ik ben wel erg kritisch. Een stukje goede taart of iets met chocola is ook prima, maar verder ben ik niet zo gek op toetjes.3 opmerkingen:

 1. Grappig, je hebt hetzelfde antwoord op de "wat vind je vies" vraag! en ik vind dat ge-nom nom nom op twitter ook best raar (ik krijg in ieder geval geen associatie met lekker eten).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, wat leuk om te lezen! Jeej, insecten eten... ik heb daar echt een westerse aversie tegen. Raar, eigenlijk. Haha -> "Nee, niet op eetgebied" maar wel allergisch voor het gebruik van "nom nom nom". Ik ook hoor!
  Fijne dag nog!
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gompie, nou moest ik even Googlen wat een 'Miserable' was ...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...